Devlet hastanesinde 'sahte hemşire' iddiası! İl Sağlık Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Devlet hastanesinde 'sahte hemşire' iddiası! İl Sağlık Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ordu'da hemşire forması ile geldiği hastanede kendini hemşire olarak tanıtan kadın hakkında inceleme başlatıldığını açıklayan İl Sağlık Müdürlüğü, savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Tekirdağ'da Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtarak Ayşe Özkiraz'ın olayına benzer bir olayda Ordu'da yaşandı. 13 Eylül'de, Ünye Devlet HastanesiAcil Servisi'ne ait bazı alanlarda dolaşan ve adının R.K. olduğunu söyleyen kişinin hastalara ve personele kendini, hastaneye yeni atanan hemşire olarak tanıttığı öğrenildi.

ŞÜPHELİ DAVRANIŞLARI ELE VERDİ

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Acil Servis çalışanlarının aynı gün 22.00 civarında hemşire forması da giyinen kişinin davranışlarından şüphelendiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

-Vardiya sorumlusu yaka kartını görmek istediğinde yaka kartına nüfus cüzdanının takılı olduğu, nüfus cüzdanında da isminin C.K. olarak kayıtlı olduğu tespit edilmiştir. Acil Servis vardiya şefi olaydan şüphelenmesi üzerine kişiye beklemesini söylemiş ve güvenlik çağırmak üzere gittiğinde şahıs olay yerinden kaçmıştır.

SUÇ DUYURUSUNDAN BULUNULDU

-Konu ile ilgili yapılan geriye yönelik inceleme ve kamera görüntülerinde kişinin 10 günlük süre içerisinde aralıklı olarak kantin bekleme alanlarında, aktif tedavinin yapılmadığı alanlarda gezdiği, tedavi hizmetlerinde herhangi bir işlem ve tedavi yapmadığı güvenlik kamera kayıtları incelenmesinde tespit edilmiştir. Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından inceleme başlatılmış olup ilgili kamera kayıtlarının hazırlanmasına müteakip Cumhuriyet Savcılığına 14 Eylül 2023 tarihiyle suç duyurusunda bulunulmuştur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...