Dilan Polat ve Engin Polat çiftine bir soruşturma daha! İtiraf Kapalıçarşı'dan geldi, Feyza Altun ihbar etti

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah Gazetesi
- Güncelleme:
Dilan Polat ve Engin Polat çiftine bir soruşturma daha! İtiraf Kapalıçarşı'dan geldi, Feyza Altun ihbar etti

Gündem Haberleri  / Sabah Gazetesi

Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yönelik yürütülen soruşturma yeni bir boyut kazandı. Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalarla karşı karşıya olan fenomen çifte bu kez de ihbar üzerine 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme' suçundan soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada paylaştıkları lüks yaşantıları ile dikkat çeken ve sonrasında gözaltına alınan Dilan Polat-Engin Polat çiftine dair her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Haklarında 4 ayrı suçtan soruşturma yürütülen çiftin malvarlıklarına el kondu, yurt dışına çıkışları yasaklandı, ev ve iş yerlerinde arama yapıldı, ardından da tutuklanmalarına karar verildi.

AVUKAT FEYZA ALTUN'DAN DİKKAT ÇEKEN İHBAR

Son olarak Dilan Polat'ın 2019 yılında 'Şampiyonlar Ligi' adıyla paylaştığı fotoğrafın içinde bulunan 15 fenomen daha şüpheli olarak soruşturmaya eklendi. Bu gelişmenin ardından Dilan ve Engin Polat hakkında farklı bir suçtan daha soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre; avukat Feyza Altun'un geçen ay yaptığı ihbarla birlikte Polat çiftine bir suçtan daha soruşturma başlatıldı.

KAPALIÇARŞI ESNAFINDAN 'UYUŞTURUCU' İTİRAFI

İhbar dilekçesine göre; Avukat Feyza Altun, Polat çiftine yönelik sosyal medya hesabından çeşitli paylaşımlar yaptı. Paylaşımların ardından 10 Ekim günü Altun'un ofis telefonunu arayan ve sekreteriyle konuşan A.K. isimli bir kişi Kapalıçarşı'da esnaf olduğunu ve Polat ailesiyle ilgili anlatacakları olduğunu söyledi.

Daha sonra bu kişiyi arayan Altun, konuşmayı kayda da aldı.

A.K. adlı Kapalıçarşı esnafı, Dilan ve Engin Polat'ın Dipomed Medikal şirketleri aracılığı ile kaçak yollarla hammadde getirdiğini, bu hammaddelerin belirli seri numaralı parti ürünleri içerisinde uyuşturucu hammaddesi olduğunu ve bazı hammaddelerdeki uyuşturucunun Türkiye'deki laboratuvarlarda ayrıştırıldığını söyledi.

Dilan Polat ve Engin Polat çiftine bir soruşturma daha! İtiraf Kapalıçarşı'dan geldi, Feyza Altun ihbar etti

KAYIT ALTINA ALDI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Avukat Altun,konudan yüzde yüz emin olduğunu söyleyen kişiye bu durumu neden kendisine anlattığını sorunca A.K., kendisine güvendiğini ve başkasıyla konuşmayacağını belirtti. Bu konuşma üzerine Altun, bu denli büyük bir suç işlenmişse iftira kastı olmaksızın, yapılan konuşma nedeniyle ihbar yapma zorunluluğu olduğunu kaydetti.

Avukat Altun, elindeki kayıtları kanıt olarak sundu ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulundu. İhbar üzerine Başsavcılık Polat çiftine "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme" suçundan soruşturma başlattı.

Bu suç yönünden de başlatılan soruşturma ana kara para aklama soruşturmasıyla birleştirildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Sabah Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Naz Demirer 4 Aralık 2023 11:37

Dilan Polat bu kadar göze batmasaydı haberimiz bile olmayacaktı bu işlerden

kübra 4 Aralık 2023 11:35

kim bilir daha neler çıkacak bunların altından

Sonraki Haber Yükleniyor...