Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 4 bin 100 kişiyle hizmet ediyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 4 bin 100 kişiyle hizmet ediyoruz

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Erbaş, "Bu sene 88 bin 430 vatandaşımız hac ibadeti için mübarek topraklara geliyor. Bugün itibarıyla tüm hacı adaylarımız kutsal topraklara gelmiş olacak inşallah" dedi.

ABDULHAKİM ARVAS - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Erbaş, Mekke'de Diyanet İşleri Başkanlığı Hac İdare Merkezinde düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuştu. Erbaş, "Bu topraklarda sadece Türkiye'den 90 bine yakın hacı adayı var" dedi.

"Başkanlığımız üst düzey görevlilerinden ve üniversitelerimizden 70 kişilik özel bir irşat ekibimiz, 468 kadın irşat görevlimiz var" diyen Erbaş, "Yine 416 kafile başkanı ve 1.767 din görevlisi hocamızla irşat faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Toplam 4 bin 100 kişilik bir ekiple Mekke'de ve Medine'de hacılarımıza hizmet ediyoruz. Söz konusu ekibimiz içerisinde sağlık alanında hizmet veren 390 kişilik bir sağlık ekibimiz de bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

88 BİN 430 VATANDAŞIMIZ MÜBAREK TOPRAKLARA GİDİYOR

Haccın meşakkatli bir ibadet olduğunu hatırlatan Erbaş "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın her yönüyle en güzel şekilde hac ibadetini yerine getirmeleri ve evlerine dönmeleri için azami gayret gösteriyoruz. Bu sene 88 bin 430 vatandaşımız hac ibadeti için mübarek topraklara geliyor. Bugün itibarıyla tüm hacı adaylarımız kutsal topraklara gelmiş olacak inşallah" dedi.

Geçen sene pandemi kısıtlaması sebebiyle haccını ertelemek zorunda kalan vatandaşlar pandemi tedbirlerinin tamamen kaldırılmasıyla kuraya girmeden kontenjandan yararlandı. Hacca gelenlerin yüzde 54'ü kadın, yüzde 46'sı erkeklerden oluşuyor.

Bu sene hacca gelen vatandaşların 65 yaş ve üstü hacı adaylarının dâhil edilmesiyle yaş ortalamasının 62 olduğunu söyleyen Erbaş "En yaşlı hacı adayımız 99 yaşında bir teyzemiz. En küçük şanslımız 2 aylık bir yavrumuz" açıklamasını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 4 bin 100 kişiyle hizmet ediyoruz

14 TÜRK HACI ADAYI VEFAT ETTİ

Erbaş, bu yıl 30 Mayıs'tan itibaren hac için kutsal topraklarda bulunan 14 vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisini de verdi.

ARAFAT'A HASTANE

Arafat için hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Erbaş "Arafat çadırlarımızı oldukça kaliteli, klima ve halılarıyla donanımlı şekilde inşa ediyoruz. Kısa süreli kalıyor olsak da Arafat'a hastane kuruyoruz. Yürüyemeyecek kadar hasta ve yaşlı hacılarımızın intikallerini tamamen araçla sağlıyoruz. Böylece inşallah hep beraber güzel bir şekilde hac ibadetimizi tamamlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Erbaş, binden fazla depremzede hacı adayının kutsal topraklarda olduğunu, bu yıl gelemeyenlerin ise haklarının gelecek yıla devredildiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...