Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan umre açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan umre açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, umre turlarına Ramazan Bayramı'ndan sonra şevval umresi ile yeniden başlanacağını açıkladı.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Umre turlarının bu sene yapılması planlanıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu. Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er Rabia ile üç hafta önce umreye ilişkin görüştüklerini hatırlarak Rabia'ya Türkiye'de Kovid-19 vaka sayılarının çok düştüğünü ve umreye gitmek isteyen vatandaşların bulunduğunu söylediğini belirtmişti.

UMREDE YAŞ SINIRI YOK

Erbaş, isteyenlerin bundan sonra umreye gidebileceğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak umre turlarını ramazan sonrası için planlamaya başladık. Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulunun yapacağı toplantıda, umre ücretini netleştireceğiz. Umrede yaş sınırı yok." ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalarının ardından Erbaş'ta umreye ilişkin yeni bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erbaş, koronavirüs nedeniyle yapılamayan umre turlarının Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacağını bildirdi.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ,ifadeleri kullandı:

'DETAYLARI PAYLAŞACAĞIZ'

Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır yapılamayan umre turlarımıza Ramazan Bayramı'nın hemen ardından şevval umresi ile yeniden başlayacağız.

19 Nisan'da düzenlenecek Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulunun ardından detayları vatandaşlarımızla paylaşacağız." ifadelerini bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...