Van'ı kaybeden DEM, 6 ili karıştırdı! Polis DEM Parti ve PKK sempatizanlarına müdahale etti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM'den AK Parti'ye geçmesinin ardından Van, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Hakkari'de ortalık karıştı. İzinsiz yürümek isteyen DEM Partililere polis müdahale etti. Olaylar, Siirt'e de sıçradı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DEM Partili Abdullah Zeydan'ın daha önce “PKK sizi tükürüğüyle boğar” şeklindeki sözleri nedeniyle Van Büyükşehir Belediyesi AK Parti'nin adayı Abdulahat Arvas'a geçti. Van'da yaşanan olayların ardından Diyarbakır, Şırnak, Batman, Hakkari ve Siirt'te ortalık karıştı. 6 ilde izinsiz yürümek isteyen DEM partililere ve PKK sempatizanlarına polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı

KARAR SONRA PROTESTOLAR ÇIKTI

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasını protesto etmek isteyen grup ile polis arasında olaylar çıktı.

Van, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Hakkari...Polis DEM Parti ve PKK sempatizanlarına müdahale etti - 1. Resim

Van Valiliği, kentte düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantılarının 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

DİYARBAKIR'DA ORTALIK KARIŞTI

Uzun yıllar aradan sonra DEM Parti'nin tekrar büyükşehir belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte sokaklar yeniden karışmaya başladı.

Diyarbakır ve Şırnak'ta izinsiz yürüyen DEM'lilere polis müdahalesi - 1. Resim

Diyarbakır'da 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin ardından İl Seçil Kuruluna giderek süreç hakkında bilgi alan DEM Parti Eşbaşkanları Ayşe Bucak Serra Küçük ile Doğan Hatun ile DEM Parti milletvekilleri, il yönetimi ve çok sayıda vatandaşın olduğu kalabalık izinsiz yürümek isteyince polis müdahalesi ile karşılaştı. DEM'liler ile polis arasında çıkan arbedede bir anda ortalık savaş alanına döndü.

ŞIRNAK'TA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

31 Mart seçimlerinde yüzde 47.58 oy alan AK Parti Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın gerisinde kalan DEM Partililer yasa dışı yürüyüş yapmak istedi.

Diyarbakır ve Şırnak'ta izinsiz yürüyen DEM'lilere polis müdahale etti - 2. Resim

Güvenlik güçleri ile uzun süren müzakereler sonucu milletvekillerin geçişine izin verilirken, DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalığın geçişine izin verilmedi. Milletvekillerinin gruptan uzaklaşmasının ardından kalabalığın dağılması için geçişlere izin veren güvenlik güçleri, Gazi Caddesinde polise taş atan bir gruba biber gazı ile müdahale etti.

Diyarbakır ve Şırnak'ta izinsiz yürüyen DEM'lilere polis müdahale etti - 3. Resim

Aralarında DEM Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Hacı Turan Saltan’ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Güvenlik güçleri ve DEM Parti yöneticilerinin uzun süren görüşmelerinin ardından Hacı Turan Saltan’ın serbest bırakıldığı öğrenildi.

HAKKARİ'DE ESNAF KEPENK KAPATTI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde izinsiz yürüyüş düzenleyen gruba polis müdahale etti.

Van, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Hakkari...Polis izinsiz gösteri yapan DEM'lilere müdahale etti gözaltılar var - 4. Resim
Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen çok sayıda kişi, Van'da Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınarak mazbatanın AK Parti’li Abdulahat Arvas'a verilmesini protesto etmek istedi.

Van, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Hakkari...Polis izinsiz gösteri yapan DEM'lilere müdahale etti gözaltılar var - 5. Resim

Eski Cezaevi Kavşağı’ndan Merkez İhsaniye Camii'ne kadar slogan atarak yürüyen gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan gruplar burada ateş yaktı. Van, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Hakkari...Polis izinsiz gösteri yapan DEM'lilere müdahale etti gözaltılar var - 6. Resim

Çıkan gerginlik üzerine Cengiz Topel Caddesi üzerindeki esnaf kepenk kapattı. 

Van, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Hakkari...Polis DEM Parti ve PKK sempatizanlarına müdahale etti - 8. Resim
PKK destekçilerinin elinde kalaşnikofla ateş açtığı görüntülendi.

HAKKARİ VALİSİNDEN SAĞ DUYU ÇAĞRISI

Hakkari’de çıkan olaylara ilgili bir açıklama yapan Hakkari Valisi Ali Çelik, sağduyu çağrısı yaptı.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Demokraside demokratik tepkiler, mesul haklar, bunları da kullanmanın sınırları var. Bir başkasını haklarını sınırlarını engellemeden imkanlarını sonuna kadar kullanabilirler. Kamu düzeni de bunun bir parçası, kamu düzeni içinde buna aykırı davranan Türk Ceza Kanunu kavramı içerisinde yaptırımı uygulanır. İstenmeyen, hoş olmayan birçok durum yaşandı. Çok şükür herhangi bir sıkıntımız yok. Bir vatandaşımızın kaşının üstüne havai fişek kapsülü denk gelmiş, küçük bir yaralanması var. Onun haricinde çok ciddi bir sıkıntımız yok. Birkaç özel şahsın araçları da maddi hasarlar oluşmuş. Onu dışında arkadaşlar çalışma yapıyor, zaten görüntüler de var. Savcılık adli makamlara konuya intikal ettirildi. Onların talimatlarını göre kamu düzeni içerisinde onun muhakkak karşılığını alacak. Tüm Hakkarili hemşehrilerimizin hepimizin taşıması gerektiği sağduyu. Sağ duyunun ötesinde bir şey da ihtiyacımız var birbirimize destek olmamız lazım." 

Van'ı kaybeden DEM, 6 ili karıştırdı! Polis DEM Parti ve PKK sempatizanlarına müdahale etti - 9. Resim

BATMAN'DA TERÖR YANDAŞLARI TAŞKINLIK ÇIKARDI

Batman'da Kentin en işlek caddelerinden biri olan Turgut Özal Bulvarı'nda düzenlenen kutlamalar sonrası Van’da yaşanan olayları bahane eden yüzleri maskeli terör örgütü PKK/KCK yandaşları taş ve havai fişeklerle polise saldırdı.

Van'ı kaybeden DEM, 6 ili karıştırdı! Polis DEM Parti ve PKK sempatizanlarına müdahale etti - 9. Resim

Göstericiler, bariyerlerle yolları kapatarak terör örgütü lehine sloganlar attı.

Van'ı kaybeden DEM, 6 ili karıştırdı! Polis DEM Parti ve PKK sempatizanlarına müdahale etti - 10. Resim

Polisin uyarılarına rağmen saldırılarını sürdürerek yürüyüşe geçmek gruba, polis TOMA ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Olaylara karışanların tespiti için çalışmalar sürüyor.

VAN OLAYLARI SİİRT'E SIÇRADI

Siirt'te Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin yürüyüş çağrısının ardından çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Van'ı kaybeden DEM, 6 ili karıştırdı! Polis DEM Parti ve PKK sempatizanlarına müdahale etti - 11. Resim

Siirt’te protesto etmek ve yürüyüş yapmak isteyen bir gruba polis uyarılarına rağmen dağılmamaları üzerine müdahale yapıldı. Biber gazlı yapılan müdahale sırasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Göstericilerin arasında DEM milletvekili Sabahat Sarıtaş, belediye başkan adayı, parti yöneticileri ve çok sayıda partili bulundu.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İslâm 3 Nisan 2024 06:18

Yıllardır Terörle Mücadele Ediyoruz Geldiğimiz Nokta Muazzam. Şeriat Gelmeli Dertler Bitmeli

Sonraki Haber Yükleniyor...