Doğu Akdeniz’de iki hafta tek güç: Türkiye

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Doğu Akdeniz’de iki hafta tek güç: Türkiye

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

ABD Deniz Kuvvetlerine ait ikinci uçak gemisinin Doğu Akdeniz’e gitmek üzere yola çıkmasının ardından atış eğitimi için NAVTEX yayınlayan Türkiye, dün KKTC’nin Güzelyurt ilçesi açıklarında başlayan atış eğitiminin yanı sıra önümüzdeki hafta Doğu Akdeniz’de bir de tatbikat düzenleyecek. 

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında şehit düşen Caner Gönyeli’nin adını taşıyan tatbikat, 23 Ekim’de başlayacak. Beş gün sürecek tatbikat 27 Ekim’de sona erecek. Türkiye ile KKTC’nin 21 yıldır birlikte icra ettiği tatbikatın bir kısmı Doğu Akdeniz’de Gazimağusa ve Girne açıklarında, bir bölümü de karada gerçekleştirilecek. Deniz Kuvvetlerinin Doğu Akdeniz’de önümüzdeki hafta yapacağı tatbikatta, arama-kurtarma görevleri icra edilecek. Tatbikata, Türkiye ve KKTC Arama Kurtarma Teşkilatında yer alan sivil ve askerî unsurlar katılacak. Farklı senaryoların uygulamaya konacağı tatbikatta, ‘yolcu uçağı ile temasın kesilmesi’, ‘çok sayıda göçmen taşıyan geminin batması’ gibi olaylar canlandırılacak ve kurtarma operasyonları yapılacak. Doğu Akdeniz, yaklaşık iki hafta boyunca kesintisiz olarak TSK’nın tatbikatlarının adresi olacak.

ABD, 100 bin tonluk en modern uçak gemisi USS Gerald R. Ford’u yanında dört muhrip ve bir kruvazör ile birlikte İsrail’e destek için Doğu Akdeniz’e göndermişti. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), USS Eisenhower uçak gemisinin de Doğu Akdeniz’e gönderildiğini duyurmuştu. Ayrıca, ABD’nin ardından İngiltere de İsrail’i desteklemek amacıyla Doğu Akdeniz’e gözetleme uçağı ve iki Kraliyet Donanması gemisi göndereceğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...