Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Dron filosu ile 6 ayda 202 kaçak tespit etti

Dron filosu ile 6 ayda 202 kaçak tespit etti

Diyarbakır'da dronlarla gerçekleştirilen kontrollerde 6 ayda 202 kaçak kullanım tespit edildi.

Kaydet
a- | +A

Diyarbakır'da aralarında gece görüşüne sahip termal kameralarla donatılmış hava araçlarının da bulunduğu dron filosu ile son 6 ayda 202 kaçak tüketim tespit edildiği belirtildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Dicle Elektrik, aralarında gece görüşüne sahip termal kameralarla donatılmış hava araçlarının da bulunduğu dron filosu ile son 6 ayda 202 kaçak tüketim tespit etti. Hava araçları tarafından tespit edilen kayıt dışı elektrik kullanımının yaklaşık 12 milyon kWh olduğunu belirlendi.

Dicle Elektrik, milli ekonomiye zarar veren kaçak elektrikle mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Hizmet verdiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sürdürülebilir kalkınmaya kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik vizyonuyla katkı sunan Dicle Elektik, kayıt dışı tüketime karşı teknolojik imkânları kullanarak denetimlerini sıklaştırdı.

BAKMADAN GEÇME
Şırnak’ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 133 gözaltı
HABER

Şırnak’ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 133 gözaltı

İstanbul merkezli 4 ilde kaçak tütün operasyonu: Piyasa değeri dudak uçuklattı
HABER

İstanbul merkezli 4 ilde kaçak tütün operasyonu: Piyasa değeri dudak uçuklattı

2013 yılındaki özelleşme sırasında yüzde 76 olan kayıp kaçak oranını 23 puan aşağı çekme başarısını göstererek yüzde 43 seviyesine indiren Dicle Elektrik, saldırılar ve engellemeler artarak devam ederken kaçak tüketimle mücadele için şirkete kazandırdığı dron filosunu etkin olarak kullanmaya devam ediyor. Gündüz ve gece uçma özelliğine de sahip olan dronlar sayesinde son 6 ay içerisinde 202 kaçak tüketim tespit edildi.

Dron filosu ile 6 ayda 202 kaçak tespit etti
Başlık ResmiDron filosu ile 6 ayda 202 kaçak tespit etti

Müşteri Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şeref Korhan, ülke genelinde faaliyet yürüten 21 dağıtım şirketi arasında Dicle Elektrik’in kayıp kaçakla mücadelede teknolojine en çok yatırım yapan öncü şirketler arasında yer aldığına dikkat çekti.

Daha önce karadan saha ekipleri ve şebekelere sağlanan teknolojik imkânlar sayesinde kaçak tespit oranında çıtayı yükselttiklerini belirten Korhan, “Son yıllarda teknolojinin sunduğu imkanlardan daha fazla yararlanmayı vizyon edinerek dron başta olmak üzere teknolojik altyapımızı güçlendirdik." ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.