YPG'nin üst düzey ismi Şervan Kobani Duhok'ta infilak eden helikopterde öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YPG'nin üst düzey ismi Şervan Kobani Duhok'ta infilak eden helikopterde öldü

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, dün sosyal medyada 'Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterin düştüğü' iddialarıyla yer alan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, TSK'nın o bölgede uçuşunun bulunmadığını bildirmişti. Duhok'ta düşen helikopterdeki kişilerin terör örgütü PKK üyesi oldukları ortaya çıktı. İnfilak eden helikopterde ölen 9 PKK'lıdan birinin YPG'nin üst düzey ismi Şervan Kobani olduğu, Kobani'nin aynı zamanda terör örgütü elebaşı Mazlum Kobani'nin de yeğeni olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz gün Duhok'ta düşen helikopterdeki ölen 9 PKK'lıdan birinin YPG'nin üst düzey ismi Şervan Kobani olduğu açıklandı.

Habertürk'ün haberine göre terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, düşen helikopterin kendilerine ait olduğunu ve 9 teröristin öldüğünü kabul etti.

Terör örgütü, helikopterdeki Mazlum Kobani'nin yeğeni, YPG’nin sözde liderlerinden Şirvan Kobani'nin de öldüğünü bildirdi. 

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYELERİNİ TAŞIYORDU

IKBY Anti-Terör Birimi, dün resmi Facebook sayfasından Duhok'un Çemanke nahiyesinde düşen helikoptere ilişkin açıklama yapmış ve "İlgili kurumlar, düşen helikoptere ilişkin Irak merkezi hükümeti, uluslararası koalisyon güçleri ve Türkiye ile temasa geçti ancak helikopterin onlara ait olmadığı bildirildi. Güvenlik güçleri helikoptere ilişkin ön soruşturmayı başlattı ve ilk bulgular, helikopterin Eurocopter AS350 tipi olduğu ve ölenlerden bazılarının PKK militanları olduğunu gösteriyor. Helikopterin kime ait olduğunun tam olarak tespit edilmesi için detaylı soruşturma devam ediyor" demişti.

Milli Savunma Bakanlığı ise terör yandaşlarının sosyal medyada infilak eden helikopterin TSK'ya ait olduğunu iddia etmeleri üzerine açıklama yapmış ve "Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterin düştüğü" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirmişti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...