Düzce'de referanduma gidildi, 2 köy mahalle oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Düzce'de referanduma gidildi, 2 köy mahalle oldu

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı İçmeler ve Yazlık köylerinde yaşayanların isteği üzerine referanduma gidildi. Halk oylamasında 2 köy mahalle oldu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Düzce’de 2 köyün referandumla mahalle olduğunu açıkladı. Köylerin muhtarlarından Aralık 2022'de gelen talep üzerine referandum gerçekleştirildiği belirtildi.

Gölyaka İlçe Seçim Kurulunca yapılan Halk Oylaması sonuçlarına göre, İçmeler'deki 580 seçmenden oylamaya katılan 270'inin "evet", 161'inin "hayır" oyu kullandığı aktarılan açıklamada, Yazlık'taki 266 seçmenden 132'sinin "evet", 80'inin "hayır" yönünde oylama yaptığı kaydedildi.

Düzce'de referanduma gidildi, 2 köy mahalle oldu

Açıklamada, seçim sonucunun olumlu çıktığının tutanaklardan anlaşıldığı anlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımızdan alınan yazı doğrultusunda, katılımın gerçekleşebilmesi için seçmenlerin yarısının bir fazlasının 'evet' oyu vermesi değil, oylamaya katılanların yarısının bir fazlasının 'evet' oyunun aranması gerektiği bildirilmiştir. Bu doğrultuda, Gölyaka Belediyesi meclis kararıyla İçmeler ve Yazlık mahalle olmuştur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...