Eğitime sağanak engeli! Haberler peş peşe geldi, bugün okullar tatil edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Eğitime sağanak engeli! Haberler peş peşe geldi, bugün okullar tatil edildi

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve sel konusunda uyardı. Yurt genelinde etkisini sürdüren yapışlar bazı illerde hayatı durma noktasına getirdi. Olası tehlikelerin önüne geçmek amacı ile bir çok tedbir alındı. Bunlardan biri de okulların tatil edilmesi oldu. Peki 14 Şubat Çarşamba günü okullar tatil edildi mi? Hangi illerde okullar tatil, işte peş peşe gelen son açıklamalar ve detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış ve sel uyarıları geldi. Bazı illerimizde aralıksız yağan sağanak günlük hayatta olumsuzlukları beraberinde getirdi. Meteoroloji son tahminlerinde Antalya'ya dikkat çekmişti. Valilik tedbirlerini aldı, bunlardan biri de okulların tatil edilmesi oldu. 

ANTALYA'DA OKULLAR TATİL

Antalya Valiliği, yarın 3 ilçede okulların tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle, okullarımız eğitime hazır olamayacağından, 14 Şubat 2024 Çarşamba tarihinde 3 ilçemizde (Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı) eğitime ara verilmiştir" denildi.

ANTALYA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarılarının ardından Antalya'da gece saatlerinde başlayan sağanak etkisini sürdürüyor. Kentin birçok noktasında kuvvetli yağış nedeniyle sel ve su baskınları yaşandı. Antalya'daki vatandaşlar kuvvetli yağış ve selin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşırken, sosyal medya platformu X'de Antalya gündemin ilk sırasına yerleşti. Sosyal medyada Antalyalılar "Doğduğumdan beri bu şehirdeyim böyle bir gece yaşamadım" , "Durum çok ciddi, bu bir doğal afet" mesajlarını paylaştı.

ŞANLIURFA'DA OKULLAR TATİL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Şanlıurfa’nın da olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bazı illerde şiddetli sağanak ve beraberinde sel ve su baskını uyarısında bulundu. Şanlıurfa Valiliği ise bu ihtimali göz önünde bulundurarak tüm okulları tatil etti. Valilikten yapılan açıklamada, “Bugün ilimizde görülecek aşırı yağış nedeniyle il genelindeki özel ve diğer eğitim kurumları da dahil olmak üzere ilk, orta ve lise dereceli bütün okullarımızda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir” denilirken vatandaşlar da yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...