Emine Erdoğan'dan 'Dünya Çocuk Hakları Günü' paylaşımı: Gazze’deki çocuklar için 'ateşkes şimdi' diye haykıralım!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Çocuk Hakları Günü' paylaşımı: Gazze’deki çocuklar için 'ateşkes şimdi' diye haykıralım!

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Çocuk Hakları Günü'ne ilişkin yaptığı paylaşımda Filistinli çocuklara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocuklara dikkati çekti. "0, 1, 3, 5, 6, 8, 9… Bu rakamlar, sadece bir rakam değil. 7 Ekim'den bugüne İsrail'in bombaladığı Gazze'de, en temel hak olan, yaşama hakkı elinden alınmış binlerce çocuğun yaşlarından bazıları" ifadelerini kullanan Emine Erdoğan, "Gazze’de hala hayatta olan masum çocuklar için vakit daralıyorken, bilhassa bugün, birlikte daha yüksek sesle “ateşkes şimdi” diye haykıralım!" çağrısında bulundu. 

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, bu utancın bütün bir insanlığı kapsayacak kadar büyük ve ağır olduğunu belirten Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

"BU UTANÇ, BÜTÜN BİR İNSANLIĞI KAPSAYACAK KADAR AĞIR"

"0, 1, 3, 5, 6, 8, 9…

Bu rakamlar, sadece bir rakam değil. 7 Ekim’den bugüne İsrail’in  bombaladığı Gazze’de, en temel hak olan, yaşama hakkı elinden alınmış binlerce çocuğun yaşlarından bazıları. Kardeşlerini “korkmayın, birazdan öleceğiz” sözleriyle teselli eden çocuklar için geç kaldık. Bu utanç, bütün bir insanlığı kapsayacak kadar büyük ve ağır.

Bugün, Filistinli çocukların yarını görüp göremeyeceğinin meçhul olduğu en karanlık 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü”. Gazze’de hala hayatta olan masum çocuklar için vakit daralıyorken, bilhassa bugün, birlikte daha yüksek sesle “ateşkes şimdi” diye haykıralım!

Her çocuk için yaşamaya değer bir dünya bırakmak dileğiyle…"

https://twitter.com/EmineErdogan/status/1726527908984861131 



Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...