Emine Erdoğan'dan Dünya Gıda Günü paylaşımı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Emine Erdoğan'dan Dünya Gıda Günü paylaşımı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Gıda Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Emine Erdoğan'ın "Sularımız, iklim değişikliği, nüfus artışı, kentleşme ve çatışmaların tehdidi altında. Her bir kayıp, insanlığı küresel gıda krizine bir adım daha yaklaştırıyor." ifadeleri dikkat çekti.

Dünya Gıda Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan "Sıfır Atık" hareketinin başlıca hedefi olan sürdürülebilir yaşamın özünün, gıdaları ve su kaynaklarını korumak olduğunu belirtti.

Emine Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Sularımız, iklim değişikliği, nüfus artışı, kentleşme ve çatışmaların tehdidi altında. Her bir kayıp, insanlığı küresel gıda krizine bir adım daha yaklaştırıyor. Önüne geçmek için bugünden 'gıdada sıfır kayıp' anlayışını benimseyerek, su verimliliği seferberliği hedefleri doğrultusunda hareket edelim. Suyumuza sahip çıkalım, gıdamızı koruyalım."

Emine Erdoğan, 2023 Dünya Gıda Günü etkinliklerinin teması olan, "Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma." ifadesine de yer verdi.

https://twitter.com/EmineErdogan/status/1713874572942958651

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...