Emine Erdoğan'dan Gazze paylaşımı: Masumlar için ateşkes talep ediyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Emine Erdoğan'dan Gazze paylaşımı: Masumlar için ateşkes talep ediyoruz

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, X hesabından Gazze'deki katliama ilişkin paylaşımda bulundu. Emine Erdoğan, yaptığı paylaşımda "Şehit edilen on binlerce Filistinli kardeşimizi unutmayacağız. Hala hayatta kalan masumlar için şimdi ateşkes talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gazze'de hayatta kalan masumlar için ateşkes talep ettiği paylaşımda bulundu.

"FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK" TEMALI ZİRVE

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ev sahipliği yaparak pek çok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcilerin katılımıyla düzenlenen "Filistin İçin Tek Yürek" temalı zirve gerçekleştirmişti. Zirvede önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan konuşmasında, "Bir anne, bir kadın, bir insan olarak böyle kirli bir mirası hesabı görülmeden sonraki nesillere devretmeyi reddediyorum. İsrail devletinin ilgili bütün mensuplarının, işledikleri tüm savaş suçları sebebiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarını talep ediyorum." sözlerine yer vermişti.

"MASUMLAR İÇİN ATEŞKES TALEP EDİYORUZ"

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'de insanlık; ölüme, haksızlığa, merhametsizliğe, hukuksuzluğa, riyakarlığa direniyor. Şehit edilen on binlerce Filistinli kardeşimizi unutmayacağız. Hala hayatta kalan masumlar için şimdi ateşkes talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AYNI İFADELERİ İNGİLİZCE DE AKTARDI

Ayni ifadeleri İngilizce olarak da aktaran Erdoğan, paylaşımında "Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi" kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan ve Gazze'de yaşanan insanlık dramını konu alan "Gazze: Direnen İnsanlık" isimli sergiden görüntülere yer verdi.

Emine Erdoğan'dan Gazze paylaşımı: Masumlar için ateşkes talep ediyoruz

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...