Enerjide kartlar yeniden karılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 alana dikkat çekerek duyurdu: Önemli adımlar atıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Enerjide kartlar yeniden karılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 alana dikkat çekerek duyurdu: Önemli adımlar atıyoruz

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Hindistan’da G20 Liderler Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 alana dikkat çekti. Erdoğan, "Hem yenilenebilir enerji hem de nükleer ve hidrojen yatırımlarında önemli adımlar atıyoruz" dedi.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 alana dikkat çekti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, yeni dönemde yenilebilir, nükleer enerji ve hidrojen yatırımlarında önemli adımlar atıldığını belirtti.

AVRUPA’DA 5’NCİ DÜNYADA 12’NCİYİZ

Orta Vadeli Programı’n (OVP) verdiği güveni vurgulayarak yeni yabancı yatırım paketlerinin geleceğinin altını çizen Erdoğan, enerjide Avrupa’da 5’nci olunduğunu vurguladı. Erdoğan, “Yenilenebilir kurulu güç bakımından Avrupa 5'incisi, dünya 12'ncisiyiz. Yenilenebilir enerji adımlarında attığımız adımlar yıllık 90 milyon ton karbon eş değeri sera gazı emisyonunu engelledik” diye konuştu.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Yüzde 90'ları bulan rekor katılımla gerçekleşen seçimler Türk demokrasisinin gücünü ve milletimizin iktidarımıza olan güvenini gördük. OVP hem içerde hem de yurt dışında takdirle karşılandı. Dünya Bankasından yapılan açıklama bunu gösteriyor. 18 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketini eklediler.

Enerjide kartlar yeniden karılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 alana dikkat çekerek duyurdu: Önemli adımlar atıyoruz

TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİ

Türkiye Yüzyılı mesajını veren Erdoğan, “Ülkemize yönelik ön yargılar kırıldıkça yeni kurumlar da eklenecektir. Uluslararası yatırımların daha da arttığını hep birlikte göreceğiz. Türkiye Yüzyılı hedefimizden asla kopmayacağız” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...