Erdoğan "18 yaşını dolduranlara verilecek" dedi: Genç Kart nedir, ne işe yarar?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı konuşmada Genç Kart uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. 18 yaşını dolduranlara verilecek olan Genç Kart'ın nasıl alınacağı merak konusu oldu. Peki Genç Kart nedir, ne işe yarar ve nasıl alınır? işte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçerek alınan kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında milyonlarca genci ilgilendiren yeni bir uygulamadan bahsetti. Erdoğan, merakla beklenen vergisiz telefon ve bilgisayar desteğinin ardından Genç Kart'ı da müjdeledi. Peki Genç Kart nedir? Genç Kart kimlere verilir ve nasıl alınır? İşte merak ettiğiniz soruların cevapları...

GENÇ KART NEDİR? 

Genç Kart, 18 yaşına giren tüm gençlerin faydalanabileceği, birçok alanda ücretsiz veya indirimli hizmet alabileceği bir kart projesidir.

GENÇ KART NE İŞE YARAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyuruduğu Genç Kart'ı 18 yaşını dolduran tüm gençler 1 sene boyunca kullanabilecek. Genç Kart sayesinde, müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlerden indirimli ya da ücretsiz yararlanılacak.

GENÇ KART NEREDEN ALINACAK?

Genç Kart'ın kapsamı zamanla genişletilecek. Genç Kart başvuru detayları ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

ERDOĞAN'IN GENÇ KART AÇIKLAMASI

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. İmkanları daha da genişleteceğiz." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...