Erdoğan Kıbrıs'tan Avrupa'yı Doğu Akdeniz için uyardı: Gerekeni yaparız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan Kıbrıs'tan Avrupa'yı Doğu Akdeniz için uyardı: Gerekeni yaparız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğu Akdeniz konusunda sert çıktı: Barışı engellemek isterlerse farklı politikalar uygularız...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Lefkoşa'ya yaptı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

İş birliğine varız

-Sizlerin destekleriyle yeni siyaseti yürütmek istiyoruz. Artık eskiye dönemeyiz. Rumnlar kadar egemenlik haklarımız vardır.

-Kıbrıs'ta 2 ayrı halk vardır. Doğal zenginliklerin araştırlması için ortak bir komite kurulması gerektiğine inanıyoruz. Anadolu suyunu bile paylaşmamız gerektiğini birlikte yürütebileceğimizi bütün dünyaya söylüyoruz. İş birliğine varız.

-Sizlerin bize verdiği desteğe müteşekküriz. Bu yol tek yoldur. Pandemi geçirdik.. Birlikte ağladık, birlikte yüreğimiz dağlandı. 

-Millie politikanın oluşmasında aramızdaki ilişkinin önemli olduğunu düşünüyorum. Ben Türkiye Cumhuriyet ile KKTC arasındaki kadim anlaşmanın çözüldüğünü gördüm, Bağlandığımızı gördüm. Hiçbir güç bu duyguları koparamaz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Hepinizi saygıyla selamlıyoruım. Seçimlerini demokrasiye yakışır şekilde tamamladık.

-5 sene daha ülkemize hizmet etme görevini üstlenmiş bulunuyorm.

-Bu gece Azerbaycandayım.

-3 Haziran'da göreve başlama şenliklerine katılmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün de gösterilen nezaketten dolayı teşekkür ediyorum.

-Birçok sorunu ele aldık. Bunlardan biri elektrik naklinin sağlanması bu en önemli adımımız olacaktır. Bundan sonra KKTC 'de elektrik kesintisi sorunu kalmayacaktır

-Kıbrıs meselesinde Türkiye tarafı her zaman çözümcül yollar seçmiştir.

"KIBRIS HALKI ASLA AZINLIK OLMAMIŞTIR"

-Kıbrıs halkı asla azınlık olmaştır, Olmayacaktır.

-Kimsenin bir 50 sene daha kaybetmeye hali yoktur. Egemenlik eşitliği bizler için olmazsa olmazdır. Müzakere masasına geri dönülecekse bu Kuzey Kıbrıs'ı tanımasından geçiyor. 

"KIBRIS TÜRKLERİNİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kıbrıs meselesinin Doğu Akdeniz boyutunu da ele aldık. Kıbrıs Türk tarafının hak ve çıkarlarını avunmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz'i ilgilendiren konularda konferans talebim ve atılan vizyoner adımlarımız karşılık bulmadı. Garantör ülke olarak her zaman diyaloğa açığız. 

DOĞU AKDENİZ

-Kıbrıs adası ve etrafındaki kaynakların eşitce dağıtılması gerektiğini konuştuk. Atılan vizyoner adımlarımız karşıklsız bırakıldı.

-Anlamsız silahlanma teşebbüsüne girişenler bunun risklerini hesaplamalı.

-Türkiye'den getirdiğimiz suyu tarımsal faaliyetler için vereceğiz.

-Misafirperverlikleri için tekrar teşekkür ediyorum.

-Hava limanının eksiklerini süratle tamamlamayı isityoruz. İnşallah 20 Temmuz'da ineceğiz. O tarihte tekrar görüşmek üzere.

Türkiye Yunanistan ile masaya oturacak mı?

-Bu denizlerde barıştan başka çıkış yok. Barışı engellemek isterler farklı politikalar uygularız. Biz önümüze engel çıkarılmasını istiyoruz. Bizim isteğimiz Ege Denizi bir dünya denizi olarak dünyaya mesajını versin.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...