Fahrettin Altun: Peşlerini bırakmayacağımıza söz veriyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Fahrettin Altun: Peşlerini bırakmayacağımıza söz veriyoruz

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye, terör gruplarının saldırılarına maruz kalmaya devam ediyor. "Güvenliğimizden ödün vermeyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un İngilizce yaptığı paylaşımda "terör örgütlerinin peşlerini bırakmayacağımıza söz veriyoruz" ifadeleri dikkat çekti.

Altun, sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, "İster Kuzey Irak'ta, ister Suriye'nin kuzeyinde, isterse de başka bir yerde olsun, terörün kökünü kurutacağız. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz ve güvenliğimizden ödün vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Terörün kökünü kurutacağız.Tehditlere boyun eğmeyeceğiz" diyen Altun, sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda Ankara'da gerçekleşen alçak terör saldırısının amacına ulaşamadığını ifade etti. Altun, "Bu saldırı, yurt içinde ve dışında teröre karşı verdiğimiz mücadelenin terör örgütlerini ne türden umutsuz çabalara ittiğinin bir işaretidir." değerlendirmesi yaptı.

Terörle mücadeleye devam edileceğinin altını çizen Altun sözlerini şöyle sürdürdü

"BİR GECE ANSIZIN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KAPISINI ÇALABİLİRİZ"

"İster Kuzey Irak'ta, ister Suriye'nin kuzeyinde, isterse de başka bir yerde olsun, terörün kökünü kurutacağız. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz ve güvenliğimizden ödün vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık ifade ettiği gibi, bir gece ansızın terör örgütlerinin kapısını çalabiliriz. Kararlılığımızı test etmeye cüret edenler, geçmişte hakkından geldiklerimizle aynı kaderi paylaşacaklar. Nereye saklanırlarsa saklansınlar, terör örgütlerinin peşlerini bırakmayacağımıza söz veriyoruz.

"ERDOĞAN'IN DA DEDİĞİ GİBİ İYİ TERÖRİST DİYE BİR ŞEY YOKTUR"

Müttefiklerimizden ve ortaklarımızdan talep ve beklentimiz; PKK ve bölgedeki uzantılarının gerçek yüzlerini görmeleri ve desteklerine son vermeleridir. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da hep söylediği gibi, iyi terörist diye bir şey yoktur. Bir terör grubu aracılığı ile diğer bir terör grubuyla mücadele edemezsiniz. Müttefiklerimiz için terörle mücadelenin en iyi yolu Türkiye ile yakın koordinasyon ve işbirliğinden geçmektedir."

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ DESTEKLEYEN YANLIŞ POLİTİKANIZA SON VERİN"

Türkiye'nin bu coğrafyada terörden çok çektiğini ve çok şey öğrendiğini ifade eden Altun, şunları kaydetti:

"Stratejik nedenlerle bu örgütlere yardım ve yataklık etmek tam anlamıyla muazzam bir ahmaklıktır. Ankara'daki terör saldırısını bir kez daha en güçlü şekilde kınıyor ve yaralı kahramanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Terör örgütlerine mesajımız net; sizi adalete teslim edene kadar durmayacağız. Müttefiklerimize sesleniyoruz, terör örgütlerini destekleme yönündeki yanlış politikanıza son verin."

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1710234641553072618

KUZEY IRAK'A HAVA OPERASYONU

Türk Silahlı Kuvvetleri, Ankara’daki hain saldırı girişimi sonrasında dün, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terör hedeflerine bir hava harekatı daha düzenledi. Teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 22 hedef imha edildi. 

Öte yandan hava harekâtının duyurulduğu Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında, “Birleşmiş Milletler Anlaşmasının 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda” satırlarına yer verildiği de dikkat çekti. 

ANKARA SALDIRISI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne dün (1 Ekim 2023) saat 09.30 sıralarında hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı girişiminde bulunmuştu. Teröristlerden biri üzerindeki bombayı patlatmış, diğer terörist ise vurularak etkisiz hale getirilmiş, 2 polis yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...