Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren diğer teröristin kimliği belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren diğer teröristin kimliği belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı, Ankara'da bakanlık binasına saldıran teröristlerden ikincisinin kimliğinin de tespit edildiğini açıkladı.

Önceki gün Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen hain terör saldırısı girişiminde kendini patlatan teröristin de kimliği belli oldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımıza yönelik 2 terörist tarafından düzenlenen hain saldırı girişimi, kahraman polislerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde engellenmiş ve teröristler etkisiz hale getirilmişti. Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKK/KCK) üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmişti. Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden diğerinin de BTÖ (PKK/KCK) üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edilmiştir. Güvenlik birimlerimizce başlatılan soruşturma devam etmektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yer verildi. 

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren diğer teröristin kimliği belli oldu
DİĞER TERÖRİSTİN KİMLİĞİ

İçişleri Bakanlığı'ndan saldırı günü yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKK/KCK) üyesi 'Kanivar Erdal' kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmiştir." denilerek kimlik kamuoyu ile paylaşılmıştı.

ANKARA SALDIRISI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne dün (1 Ekim 2023) saat 09.30 sıralarında hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı girişiminde bulunmuştu. Teröristlerden biri üzerindeki bombayı patlatmış, diğer terörist ise vurularak etkisiz hale getirilmiş, 2 polis yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü PKK üstlenmişti.

TERÖRİSTLER ANKARA'YA NASIL GELDİ?

Ankara'da canlı bomba saldırısını düzenleyen iki terörist, Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Avlağa köyünde 24 yaşındaki veteriner teknisyeni Mikail Bozlağan'ı ensesinden vurup öldürdü ve eylemde kullanılan aracını gasp etti. Teröristlerin Adana üzerinden Ankara'ya geldiği açıklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...