Son dakika! MİT'ten Sincar'da nokta operasyon: Sözde suikast birim sorumlusu etkisiz hale getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika! MİT'ten Sincar'da nokta operasyon: Sözde suikast birim sorumlusu etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika: MİT, terör örgütü PKK/KCK-YBŞ'nin sözde suikast birim sorumlusu İlyas Biro Eli'yi, Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Son dakika haberi: Ankara'da 1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen bombalı saldırı girişimi ile birlikte Türkiye terörle mücadelede kararlılık mesajları verdi ve operasyonlar hız kazandı. Hem yurt içinde hem de sınır ötesinde birçok hedef imha edildi, teröristler etkisiz hale getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili 'teröristlerin son çırpınışı' ifadesini kullanırken, "Bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek sınır ötesi operasyon sinyali verdi. Bu mesajın ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), sınır ötesinde kritik operasyonlar gerçekleştirdi.

SÖZDE BİRİM SORUMLUSU İLYAS BİRO ELİ ETKİSİZ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, güvenlik güçleri ve sivillere yönelik suikast eylemleri düzenleyen, ayrıca örgüte eleman kazandırılması faaliyetlerinden de sorumlu terörist 'Çiya Fekir' kod adlı İlyas Biro Eli'nin, son olarak Başika-Zelikan'daki Türk Silahlı Kuvvetlerine ait üsse yönelik saldırıya malzeme desteği sağladığını belirledi.

Yeni bir saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen Eli ve beraberindeki teröristler, MİT tarafından Sincar'da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

DAĞLICA'NIN İNTİKAMI ALINDI

MİT, 2 Ekim'de 2007 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde TSK'ya bağlı komando taburuna ağır silahlarla düzenlenen 12 askerin şehit olduğu, 16 askerin de yaralandığı hain saldırının planlayıcısı olan Aslan Çele kod adlı Müzdelif Taşkın'ı da etkisiz hale getirmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...