Fahrettin Koca'dan Şanlıurfa'daki doktora şiddet olayına tepki: Yasanın gücü, bakanlığımızın kararlılığı açık!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fahrettin Koca'dan Şanlıurfa'daki doktora şiddet olayına tepki: Yasanın gücü, bakanlığımızın kararlılığı açık!

GÜNDEM Haberleri

Şanlıurfa’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde sıra yüzünden çıkan tartışma sonrası hasta yakınları tarafından darp edilen Acil Tıp Uzmanı Orhan Hagi’nin burnu kırıldı. Olaya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yasanın gücü, bakanlığımızın kararlılığı açıktır." sözleriyle tepki gösterdi.

Sağlıkta şiddet terörü bu defa Şanlıurfa'da ortaya çıktı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde sıra yüzünden çıkan tartışma, Acil Tıp Uzmanı Orhan Hagi’nin burnunun hasta yakınları tarafından kırılmasıyla son buldu. Tepki toplayan hadise sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Bakan Koca, "Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yasanın gücü, bakanlığımızın kararlılığı açıktır." dedi.

"YASANIN GÜCÜ, BAKANLIĞIMIZIN KARARLILIĞI AÇIK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde dün akşam yaşanan hadise, sağlık kurumlarındaki sözel ve fiziki şiddetin önemli oranlarda azalma gösterdiği bu dönem adına, hepimizi üzdü. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yasanın gücü, bakanlığımızın kararlılığı açıktır.' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Akşam saat 19.05’te Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi erişkin acil servisinde yaşandı. Acil serviste çalışan Uzm. Dr. Orhan Haği, bir hastaya baktığı sırada iddiaya göre başka bir hasta yakını ile ‘Benim hastam daha acil, önce benim hastama bak’ şeklinde tartışma yaşadı. Tartışmada iddiaya göre hasta yakını, doktora ve bilgi işlem memuruna saldırdı. Saldırıda yüzüne yumruk darbesi alan doktor burnundan yaralandı. Burnu kırılan doktor aynı hastanede tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şahıs ise polis tarafından gözaltına alındı.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...