Fazıl Say’ın Erdoğan paylaşımı gündem oldu: Macar dostunun uyarısını aktardı: ABD ve Almanya ne diyorsa…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fazıl Say’ın Erdoğan paylaşımı gündem oldu: Macar dostunun uyarısını aktardı: ABD ve Almanya ne diyorsa…

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ünlü piyanist Fazıl Say’ın Macar bir dostuyla arasında geçen diyaloğu aktardığı paylaşım gündem oldu. Say’ın son dönemde sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili açıklamalar yapması dikkat çekiyor.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili bir paylaşım daha geldi.

Çatışmanın başladığı günlerde İsrail’in Gazze’deki sivil katliamlarına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını ve diplomatik çabalarını takdir eden Say, yakın zamanda ise Erdoğan’ın bölgedeki büyük trajediye rağmen Tel Aviv'in safında duran Almanya’ya karşı tepkisine destek vermişti.

Ünlü piyanist Say, bu kez Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir arkadaşının Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki düşüncesini takipçileriyle paylaştı.

"ERDOĞAN'IN HAKLI OLDUĞU ÇOL ŞEY VAR"

Sosyal medya hesabı X’ten bir paylaşım yapan Say, dünyadaki en yakın dostunun kendisine Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan,  gibi liderlerin ABD ve Almanya'ya karşı pek çok konuda haklı olduğunu savunduğunu ifade etti.

Say, söz konusu paylaşımında şunları söyledi;

"Dün konserden sonra Budapeşte’de restoranda çigan var. Hayattaki en yakın dostum Macar'dır, kulağıma eğildi; “Fazil!” dedi. ”Urban’ın, Erdoğan’ın, Putin’in haklı olduğu şeyler var, çok var, ABD ve Almanya ne diyorsa, önce tersine bakacaksın!” İyi mi?"

Fazıl Say’ın Erdoğan paylaşımı gündem oldu: Macar dostunun uyarısını aktardı: ABD ve Almanya ne diyorsa…

ALMANYA TEPKİSİNE DESTEK VERDİ: TÜRKLERİ HAFİFE ALMAYIN

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un ortak basın toplantısında yaşananlara ilişkin yaptığı paylaşımda bulunan Say, Alman hükümetinin tavrını eleştirmişti.

Erdoğan'ın açıklamalarına destek veren Say, Gazze'deki ölümlere dair tablo da paylaşan Say "Bu mu İsrail’in kendini savunması? Her gün devam? Savunmak bu mu? Anlamak isterim. Bu Filistinli ölen çocuklar ne ifade ediyor sizin için?" diye sormuştu. Say son olarak "Türkleri hafife almayın" diyerek Filistin'e yönelik zulmüne karşı çıkmanın sadece Antisemitizm değil, aynı zamanda insani bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

‘ERDOĞAN EN DOĞRU AÇIKLAMALARI YAPAN LİDERDİR’ DEMİŞTİ

Piyanist Fazıl Say’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgedeki krize yönelik politikasını övmüştü.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki vahşi saldırılarına sert tepki gösteren Say, “Netanyahu siyasetinin bu dünyada yeri olmamalı. Savaş, terör, vahşet… Katliam… Bu siyasetin bu dünyada hiç bir yeri yoktur, olmayacaktır. İnsanlara, yaşama hakkı ve eşit haklar vermeyen her siyaset “ölüm kültürü” vahşetini oluşturandır. İsrail halkı aylarca bu berbat siyaseti protesto ettiler. Bizzat şahidim.” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e karşı aldığı tutumu değerlendiren Say, “Erdoğan şu ana kadar barış için dünya üzeri en iyi, en doğru açıklamaları yapan liderdir. Rusya-Ukranya savaşında da bu bence böyleydi.” İfadelerini kullandı.

Say, görüşünü paylaşırken tüm eleştiri oklarını almayı göze aldığını sözlerine ilave etmişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...