Filistin'i destekledi ambargo yedi! Fazıl Say'ın İsviçre'deki 4 konseri iptal edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Filistin'i destekledi ambargo yedi! Fazıl Say'ın İsviçre'deki 4 konseri iptal edildi

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın İsviçre'deki konserleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını desteklediği için iptal edildi. Fazıl Say sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça sarsıldı" dedi.

Ünlü piyanist Fazıl Say, Gazze'de yaşanılanlara sessiz kalmadı. Sanatçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için bütün insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum" sözlerini X hesabından paylaştı. Altına da "Tamamen aynı fikirdeyim. Bu sağduyulu açıklama için teşekkürler. Bütün insanlar bu savaşı durdurmak için bir şeyler yapmalı. Netanyahu savaş, soykırım, katliam  suçundan yargılanmalı. Filistinlilere özgürlük. Yeter artık bu vahşet! Hastane bombalamak ne demek? Dünya barış için bu çağrıya kulak vermeli!” ifadelerini yazdı. Bu sözlerinin ardından Say'ın İsviçre'deki dört konseri iptal edildi.

İSVİÇRE'DEKİ KONSERLERİ İPTAL EDİLDİ

Fazıl Say, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"İsviçre’de, Migros firmasının konser organizasyonu biriminin yapacağı, planlanmış 4 konserimizde programdan çıkarıldım. Migros firması yetkilileri sebep olarak, İsrail-Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler. Tüm yazdıklarım hiçbir değişiklik olmadan sosyal medyamda durmaktadır. Kendileri de bir açıklama yapacaktır.

23 Ekim Zürih, 24 Ekim Bern, 25 Ekim Cenevre ve 26 Ekim Luzern’deki bu konserlerde Birmingham Orkestrası ile beraber sahneye çıkmam, bu karar sebebi ile mümkün olmayacak. Sanatseverlere iletmek isterim.

"BEN BARIŞTAN YANAYIM"

Ortadoğu krizi sürecinde; toplam 3 tweet ve bir de konuşma yaptığım video yayınladım.

Ben barıştan yanayım. Tüm açıklamalarım da barış içindi. Ve her zaman iyiden, uzlaşıdan, güzel bir geleceğin beraber oluşturulmasından yana oldum.

"ERDOĞAN'IN BARIŞÇIL YAKLAŞIMINI DESTEKLEDİM"

İsrail’e 24 yıldır giden biriyim. Hepimiz gibi terör olaylarından üzüntü duydum. Bu dertli konuya, iki tarafı da anlamaya çalışan bir yaklaşımım olmuştur. Netanyahu’nun hiçbir geleceği olmayan savaş siyasetini, çok yanlış ve canice bulduğumu da yazdım. Ve son olarak; Erdoğan’ın bu konudaki yaklaşımını, her iki tarafa karşıda 'sağduyulu ve barışçıl' buldum, destekledim.

"SESİMİZİN DUYULMAK İSTENMEDİĞİ BİR ORTAMDAYIZ"

Tüm bunlardan rahatsızlık duyulmasını, hatta konser iptaline dönüşmesini tuhaf karşılamakla beraber, benim açımdan yapacak bir şey yok. Dinlenmediğimiz, sesimizin duyulmak istenmediği bir ortamdayız.

"Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur diye bilirdim"

Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim.

Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça sarsıldı. Bunu belirtmek isterim.

Her bireyin bir görüşü olmalıdır. Ve daha da mühimi; bu görüşler mesleki hayatımıza yansımamalıdır.

Ben barıştan ve insanlıktan yanayım. Müziğimi de insanlara umut olmak için yapan biriyim.

Saygılarımla ,

Fazıl Say"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...