Grand Kartal davasında 9. gün: İtfaiye personelleri konuştu! "Kayıt altına alındı..."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Grand Kartal davasında 9. gün: İtfaiye personelleri konuştu! "Kayıt altına alındı..."
Bolu, İtfaiye, Denetim, Kafe, Haber
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Bolu'daki Grand Kartal Otel davasında itfaiye personelleri dinlendi. Personeller kafe denetimine değil, otel denetimine gittiklerini söyleyip denetimlerin kayıt altına alındığını ifade etti. Bunun üzerine avukatlar, kayıtların mahkemeye getirilmesini istedi.

Bolu Grand Kartal Otel'de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı yangın faciasının ilk duruşması devam ediyor. 19'u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın 8'inci gününde müşteki ve tanık beyanları verildi. Saat 09.45'te 9'uncu günün duruşması tanıkların ifadeleriyle başladı.

Otelin içindeki "White Fox" isimli kafenin çalışanı Mehmet İ., itfaiyenin denetime geldiğini belirterek, "Yangından önce kafe faaliyete geçmişti ve müşteri alıyorduk. İtfaiye denetime geldiğinde ben karşıladım. Denetimden sonra bir belge imzalayıp imzalamadığımı hatırlamıyorum, ben imza atmadım" ifadelerini kullandı.

DENETİMLERİ YAPAN İSİM KONUŞTU

Grand Kartal Otel'in 1997 yılında statik projelerini hazırlayan ve yapı bitene kadar denetimlerini yapan İsmail Haluk İ., "Otel 1999 yılında iskan ruhsatını aldı. Denetlemeden sonra yapı kullanma izni aldılar. Yapıda tadilat yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. İskan alındıktan sonraki süreçle ilgili bilgim yok, benim otelle ilgili görevim o tarihte sona ermişti. Yaptığım araştırmalara göre, o dönemde bir yangın yönetmeliği mevcut yoktu"

"EKSİKLERİ BİLDİRDİK"

Otelde asansör denetimi yapan muayene uzmanı Çağrı G., "Asansör muayene uzmanı olarak görev yapıyorum. Oteli 2024 yılında denetledim. Eksiklikleri tespit ettim. Eksiklikleri işyerine bildiriyoruz. Yaptırım yapma gibi bir durumumuz yok. Bina sahibine bildiriyoruz" diye konuştu.

"KAFE DENETİMİ DEĞİL OTEL DENETİMİYDİ"

Duruşmada dinlenen savunma tanığı emekli itfaiye şoförü Selami S., "16 Aralık'ta İrfan Acar ile otele gittik ancak bu bir kafe denetimi değildi. Otel denetimiydi" dedi.

Bir diğer itfaiye şoförü Ersin K. ise 16 Aralık'taki denetim ardından 1 hafta sonra yeniden denetime gidildiğini ifade ederek, "İrfan Acar, White Fox denetimine gideceğini söyledi. Ben de içeri girdim, İrfan denetim yapıyordu. Kafe o sırada aktif olarak çalışıyordu" diye konuştu.

Ersin K. ayrıca, "Denetime gittiğimiz yerlerin kaydı tutulur. Santral görevlimiz, aracın garajdan çıktığı ve döndüğü saati not alır" ifadelerini kullandı.

Bu ifadenin ardından müşteki avukatları, söz konusu denetime ilişkin itfaiye aracı giriş-çıkış kayıtlarının mahkemeye sunulmasını talep etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...