Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Grand Kartal faciasında skandal iddia! İhmal hem içerde olmuş hem dışarda: Ölüme terk edildiler

Bolu'daki yangın faciasında yan otelde konaklayan inşaat mühendisi Mehmet Ali Tekin, felaketin sadece içerde değil dışarda da alınmayan önlemler nedeniyle gerçekleştiğini anlattı. İtfaiyenin geldiği zaman yanlış otopark düzeni yüzünden müdahale edilemediğini söyleyen Tekin, "Piste bakan cephede insanlar ölüme terk edildi" dedi.

Kaydet
|

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Oteli, Türkiye tarihine en acı izi bıraktı. Otel 36'sı çocuk 78 kişiye mezar oldu. Otelde alınmayan önlemler günlerce konuşuldu.

Yan otelde konaklayan inşaat mühendisi Mehmet Ali Tekin, değinilmeyen bir konuyu daha gün yüzüne çıkardı.

Tekin, "Yangının hızlı geçiş yapması ve yangına müdahalenin geç olması, otel içindeki eksiklikler kadar dışarıdaki alınmayan önlemlerden dolayı bu kadar insanımızı kaybetmiş bulunmaktayız" dedi.

Grand Kartal faciasında skandal iddia! İhmal hem içerde olmuş hem dışarda: İnsanlar ölüme terk edildi - 1. Resim
Başlık ResmiGrand Kartal faciasında skandal iddia! İhmal hem içerde olmuş hem dışarda: İnsanlar ölüme terk edildi - 1. Resim

AMBULANSA GÖTÜRDÜLER AMA YER YOKTU

Yangın sırasında bir baba ve kız çocuğunu kendi imkanları ile hastaneye yetiştirdiğini söyleyen Tekin, "Pencereden bir babanın çocuğunu atmak istediği görüntüsü Türkiye viral olmuştu. O aileyi anne ve 2 aylık kız çocuğunu ambulans götürdü. Yer olmadığı için baba ve kız çocuğu kalmıştı.

BAKMADAN GEÇME
Grand Kartal
HABER

Grand Kartal'ın patronu Halit Ergül hedef göstermişti: Faciada bir gözaltı daha

Onları da ben kendi aracıma alarak İzzet Baysal Üniversitesine götürdüm" dedi. Hastaneye götürdüğü baba ve çocuğunun sağlık durumlarından bahseden Tekin, sağlıkları iyi bir gün hastanede kaldılar sonra İstanbul'a geri döndüler. Ama bunlar şanslı olandı" dedi.

Grand Kartal faciasında skandal iddia! İhmal hem içerde olmuş hem dışarda: İnsanlar ölüme terk edildi - 2. Resim
Başlık ResmiGrand Kartal faciasında skandal iddia! İhmal hem içerde olmuş hem dışarda: İnsanlar ölüme terk edildi - 2. Resim

"PİSTE BAKAN CEPHEYİ KİMSE GÖRMEDİ"

Otelin içinde kullanılan malzemelerin tutuşturucu özelliğinden dolayı yangının büyüdüğünü ifade eden Tekin, "Yangın çıktıktan sonra otelin içerisindeki tutuşturucu ürünlerin kullanılması, fıskiye sisteminin, yangın tüpünün olmaması ve insanların yardım merdivenine erişememesinden dolayı yangın hızlı bir şekilde yayıldı. Biz otelin bir bölümünden bahsediyoruz. Piste bakan cepheyi kimse görmedi. Oradaki insanlar bir anlamda ölüme terk edildi. Çok ihmalin bir arada bulunmasından dolayı bu kadar can kaybı yaşadık" şeklinde konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.