Haraç kavgasında silahlar konuştu: 2 kişi cezaevine gönderildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Haraç kavgasında silahlar konuştu: 2 kişi cezaevine gönderildi

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da bir esnaf, kendisinden haraç almaya gelen bir grupla silahlı çatışmaya girdi. Pompalı tüfeklerin, silahların ve bıçakların kullanıldığı kavgada 2 kişi cezaevine gönderildi.

Ankara'da bir esnaf, kendisinden haraç istediğini iddia ettiği kişilerle silahlı çatışmaya girdi. Olayda esnaf ve ona saldıran gruptan bir kişi yaralandı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, 21 Temmuz'da Pursaklar'da meydana gelen olayda, tekel işletmecisi Murat Sinan (24) ile kendisinden haraç almak isteyen Ömer D.(25), Kadir Nurullah D. (19), Tarık Ö. (28), Sezer K. (30) ve Hamza A. (21) arasında tartışma yaşandı. Karakola götürülen taraflar birbirlerinden şikayetçi olmadı. Saldırgan grup ertesi gün tekrar aynı yere gelerek Murat Sinan'ı dışarıya çağırdı. Dışarıya çıkan Sinan'a, Hamza A. isimli şahıs pompalı tüfekle saldırdı. Yere düşen Murat Sinan, üzerine gelen saldırgan Ömer D.'ye belinden çıkarttığı silahla karşılık verdi. Kanlar içerisinde kalan Sinan'a bıçakla saldıran ve darp eden saldırganlar kaçarak kayıplara karıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

Haraç kavgasında silahlar konuştu: 2 kişi cezaevine gönderildi

KAÇANLAR YAKALANDI

Kaçan saldırganlardan Kadir Nurullah D. ile Hamza A. dün silahlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Yaralanan Murat Sinan ile Ömer D., tedavileri bittikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 saldırgan şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Baba Şükrü Sinan konuyla ilgili olarak, oğlunun kendisini korumak için silahına davrandığını ve serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Davanın avukatı Sakıp Akgül ise sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

Haraç kavgasında silahlar konuştu: 2 kişi cezaevine gönderildi

OĞLUM İYİ Kİ SİLAHLA KARŞILIK VERMİŞ

Olayla ilgili konuşan baba Şükrü Sinan, “Olaydan bir gün önce bu kişiler dükkanıma gelip oğlumdan haraç istemişler. Oğlum da isteklerini reddedince tartışma çıkmış. Polis merkezinde birbirlerinden şikayetçi olmamışlar. Ertesi gün oğlumu dışarıya çağırıp silah ve sopalarla saldırmışlar. Oğlum da canını kurtarmak için silahla karşılık vermiş. Oğlum cezaevine girdi. Saldırganlar da yakalandı. Ben saldırganların cezalandırılıp, oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum. Oğlum iyi ki silahla karşılık vermiş, yoksa şu anda yaşamıyordu. İlk defa böyle bir şey başımıza geldi. Oğlum yaralı halde cezaevinde şu anda. Orada 3 kişi kendisine saldırmış, oda kendini korumak için böyle bir şey yapmış” ifadelerini kullandı.

Haraç kavgasında silahlar konuştu: 2 kişi cezaevine gönderildi

MÜVEKKİLİMİZ SERBEST BIRAKILMALI

Davanın avukatı Sakıp Algün ise, “Müvekkilim kendisinden haraç isteyen beş kişilik bir grubun silahlı saldırıya uğradı. Saldırı anında kimliği ve cüzdanı da gasp edildi. Saldırganlar savcılık makamı ile Pursaklar Emniyeti'nin titiz çalışması sonucu yakalandı. Bizim bu olayla ilgili talebimiz, tutuklu bulunan müvekkilimizin, tutukluluk hali ile ilgili bir durum kalmadığı için serbest bırakılmasıdır. Bu yöndeki girişimlerimizi adli makamlara yaptık. Görüntülerde her şey açık şekilde ortada. Müvekkilim silahlı saldırıya uğrayacağının farkında değil. Araçtaki kişilerin pompalı tüfekle geldiği açık şekilde görünüyor. Planlı bir saldırı olduğu ortadadır. Müvekkilim de belindeki silahla kendisini korumaya çalışmaktadır” dedi.

Haraç kavgasında silahlar konuştu: 2 kişi cezaevine gönderildi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...