Hatay depremi kameralara böyle yansıdı! Mavi ışıklar yine ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Hatay'da akşam saatlerinde Defne ilçesinde 6.4, Samandağ ilçesinde ise 5.8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Kısa süre arayla yaşanan depremler, vatandaşları sokağa döktü. Büyük panik yaşayan depremzedeler, çevredeki güvenli bölgelere kaçmaya çalışırken deprem anı araç kamerasına böyle yansıdı. Depremin anında mavi ışık patlamaları yine ortaya çıktı.

Türkiye Kahramanmraş depreminin ardından yaralarını sararken, ikinci yıkımın haberi Hatay'dan geldi. 6,4 ve 5,8'lik iki büyük deprem Hatay'da ağır hasarlı binaları yıktı geçti. Eşyalarını almak için hasarlı binalara giren vatandaşlar enkaz altında kaldı.

MAVİ IŞIKLAR YİNE GÖRÜLDÜ

Büyük korku ve paniğin yaşandığı deprem araç kamerasına da yansıdı.

Deprem anında daha önce Kahramanmaraş depremi sırasında ortaya çıkan ışıklar yenden görüldü.

'Deprem ışığı' olarak bilinen ışıklar için bilim adamlarının tahminleri ise şöyle;

• Magmatik kaya kristallerinde küçük kusurlar vardır. Sismik aktivite sırasında kuvvetli stresle ezilip hasar görürler ve peroksijen bağları kırılarak oksijen anyonlarını iyonize ederler. Bu iyonlar kaya çatlaklarından yukarı doğru hareket eder ve daha sonra atmosfere yayılır, havayı iyonlaştırarak parlayan bir plazma oluşturur.

• Tektonik stres alanındaki dünyanın manyetik alanının veya iyonosferinin yerel olarak yok edilmesi bir parlama etkisine neden olur veya tektonik stres bir piezoelektrik etki üretir ve kuvars içeren kaya belirli bir şekilde sıkıştırıldığında, güçlü voltaj üretecektir. Bu voltaj havaya salınır, havayı iyonize eder ve tribolüminesans prensibi olarak adlandırılan parlak elektrik ışığı yayar.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...