Afet bölgesindeki 5 kentte eğitime 1 günlük ara

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Afet bölgesindeki 5 kentte eğitime 1 günlük ara

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle Hatay ve Kahramanmaraş'ın ardından Malatya, Adıyaman ve Gaziantep'te de yarın eğitim ve öğretime 1 günlük ara verildi.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yarın 1. yıl dönümü... Depremden etkilenen kentlerde büyük yıkım ve can kaybı yaşanırken, Hatay Valiliği dikkat çeken bir karar aldı.

1 GÜNLÜK ARA VERİLDİ

Buna göre Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin en çok yıkıma neden olduğu Hatay'da, afetin birinci yıl dönümü nedeniyle eğitim ve öğretime 1 günlük ara verildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA DA EĞİTİME 1 GÜNLÜK ARA 

Kahramanmaraş’ta da eğitime bir günlük ara verildi. Konuyla ilgili Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “06 Şubat 2023 tarihinde, ilimiz merkezli meydana gelen depremlerin yıldönümü olması sebebiyle taziye ve mezarlık ziyaretleri, anma törenlerinden kaynaklı ilimiz genelinde trafik yoğunluğu yaşanacak. Buna ek olarak öğrenci taşımasında kullanılan servis araçları da fazladan bir trafik yoğunluğu oluşturacaktır. Bu sebeple ilimiz genelindeki resmi ve özel her kademedeki okul/kurumlarda eğitim ve öğretime 06/02/2024 tarihinde bir (1) gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

ÜÇ VALİLİK DAHA AÇIKLADI

Adıyaman Valiliği’nin açıklamasında da, “Depremlerin yıldönümü dolayısıyla ilimizde düzenlenecek anma programı, vatandaşlarımız tarafından yapılacak kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısıyla yoğunluk oluşabileceği değerlendirildiğinden ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat 2024 Salı Günü bir gün eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, anma programları ve kabristan ziyaretlerine katılacak kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personellerimize de her türlü kolaylık sağlanacaktır” denildi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada da depremlerin yıl dönümü nedeniyle eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

11 ilimizi etkileyen ve asrın felaketi olarak kabul edilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle il genelinde 06 Şubat 2024 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümü dolayısı ile ilimizde düzenlenecek anma programı, vatandaşlarımız tarafından yapılacak kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısı ile yoğunluk oluşabileceği değerlendirildiğinden, ilimiz genelinde tüm resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 6 Şubat 2024 tarihinde 1 gün ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

1 YILDA 3 BİNDEN FAZLA DEPREM OLDU

Hatay'da tamamlanan ya da itiraz süreci devam eden hasar tespit raporlarına göre 13 bin 517 yıkık, 8 bin 162 acil yıkılması gereken ve 67 bin 346 ağır hasarlı bina olduğu belirlenmişti. Hatay, 6 Şubat depreminin ardından son 1 senede 3.438 kez sallandı. 

53 BİNDEN FAZLA CANIMIZ GİTTİ

Öte yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran asrın felaketinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...