Doğal antioksidan etkisi ile mikrobu söküp atıyor! İlaç etkisi için günde 1 fincan içmek yetiyor

Editör:
- Güncelleme:
Doğal antioksidan etkisi ile mikrobu söküp atıyor! İlaç etkisi için günde 1 fincan içmek yetiyor
Hayatın İçinden Haberleri

Vücudu huzursuz eden tüm ağrılar bu doğal şifacı ile sona erecek. Sindirim sistemini düzenlerken, kalbe iyi gelen bu şifacı meyvenin faydaları ve kullanım şekli için işte detaylar…

Yaban Mersini doğal antioksidan etkisiyle vücuda zarar veren mikropları önleyen, iltihapları gideren özel bir etki oluşturuyor. Karaciğer ve böbrekte oluşan hasarı engelleyerek ileri boyutlu kanser hastalığına şifa sunuyor.

Yaban Mersini tüketilirken sadece meyve kısmı değil yaprakları da ilaç yapımında değerlendiriliyor. Ülkemizde çok fazla tüketim alanı bulunmasa da Avrupa'da geleneksel tıp sisteminde kullanılan Yaban Mersini Avrupa, Kuzey Asya ve Kuzey Amerika bölgelerinde yetiştirilerek tatlı ve reçel yapımında popüler olarak tüketilir.

Doğal antioksidan etkisi ile mikrobu söküp atıyor! İlaç etkisi için günde 1 fincan içmek yetiyor

yabanmersini.org’un derlediği bilgilere göre yaban mersini çayının nasıl hazırlandığını anlatmaya çalışacağız.

Öncelikle şunu açıklamak istiyorum poşet çayları renklendirici madde ve %20-30 yaban mersini içerdiği için poşet çayı kullanmamanızı meyvenin kurusundan çayını yapmanızı öneriyoruz.

Gerekli Malzemeler:

  • Kurutulmuş Yaban mersini
  • Çaydanlık yada 1 Bardak Sıcak Su…

1 Bardak Çay Hazırlamak İçin :

1 bardak kaynamış suya 2 şeker kaşığı yaban mersini
kurusu katılıp üzeri kapatılarak 10-15 dakika demlenmesi için
beklenmelidir.

Çaydanlıkta hazırlamak için:

  • Küçük bir çaydanlıkta suya 2 yemek kaşığı yabanmersini (Blueberry) kurusu ilave edilir.
  • Su kaynamaya başladıktan 2-3 dk sonra çaydanlığı ateşden alın .Çayınız kullanıma hazırdır.

Ekin Doğal Ürünler Notu: Yaban mersini çayını sabah ve akşam 1 bardak içilmesi daha etkili olacaktır. Fazla miktarda içilen çayın bir yan etkisi olmamaktadır. Dilerseniz çaya biraz tatlandırıcı katabilirsiniz.

YABAN MERSİNİ TÜKETİM ÖNERİSİ!

Yaban Mersini C vitamini A ve K vitamini açısından zengin bakır, çinko ve demir yönünden güçlü bir meyvedir. Vücudu koruyucu etkisi göğüs hastalıklarına karşı savunma oluşturur. Şeker hastalığına iyi gelirken kalp ve damar sağlığını korumayı destekler.

Yaban mersininin en şifacı özelliği kalp sağlığını desteklemesidir. Özellikle son yıllarda artan genç yaşta meydana gelen kalp krizi riskini önlemeyi sağlar. Farkında olmadan fazla tüketildiğinde müshil etkisine sebep olur. Gün içinde en fazla 75 ile 100 gram arasında tüketilmesi tavsiye edilir.

Doğal antioksidan etkisi ile mikrobu söküp atıyor! İlaç etkisi için günde 1 fincan içmek yetiyor

YABAN MERSİNİ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Şifacı özelliği dünya çapında kanıtlanmış Yaban Mersini uzman isim İbrahim Saraçoğlu tarafından da destekleniyor. Saraçoğlu özel bir kür ile Yaban Mersininin antioksidan etkisini vücuda alabilmeyi kolay hale getiriyor. Bunun için bir bardak kaynatılan suyun içerisine bir yemek kaşığı Yaban Mersini meyvesi ve bir yemek kaşığı yaprağı atılır. Bu karışım 10 dakika demlenmeye bırakılır.

YABAN MERSİNİ SAKLAMA ÖNERİSİ!

Yaban Mersini meyvesi Temmuz ve Eylül ayları arasında toplanır. Çiğ olarak tüketilebilen bir meyvedir. Sindirim sistemini düzenlediği gibi depresyonu da engeller. Sakinleştirici etkisi düzenli tüketildiğinde ortaya çıkar.

Göz yorgunluğu, göz kamaşması, gece körlüğü gibi göz ile ilgili oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılır. Yıkanmadığında 10 güne kadar buzdolabında saklanabilir. Derin dondurucuda ise doğru saklama koşulları kullanıldığında 8 aya kadar saklanabilir.

Kaynak: yabanmersini.org

Derleyen: turkiyegazetesi.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...