- Metrobüste yangın çıktı, yolcular tahliye edildi
7 saat 58 dakika önce

Metrobüste yangın çıktı, yolcular tahliye edildi

Avcılar’dan Beylikdüzü istikametine giden bir metrobüsün tekeri, seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu alev aldı. Metrobüste meydana gelen yangın çevrede paniğe yol açarken, itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Yangın esnasında yolcular şoför tarafından tahliye edilirken, bölgede bir süre trafik yoğunluğu yaşandı.
 - Baklavada şaşırtan değişim! Bayram öncesi açıklandı
07 Nisan 2024 - 11:37

Türk baklavasında şaşırtan değişim! Bayram öncesi açıklandı

Ramazan Bayramı öncesi Türk baklavasının üretim standartlarında değişikliğe gidildi. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), baklavadaki şeker oranının yüzde 35-45'ten yüzde 30-42'ye indirildiğini açıkladı.
 - Yurt içi ve yurt dışından talep yağıyor
25 Mart 2024 - 15:20

Yurt içi ve yurt dışından talep yağıyor! 3 asırlık lezzet sınırları aştı

Muğla'da tam 3 asırdır yapılan 'Muğla Saraylısı' Ramazanda da vatandaşların vazgeçilmezi oldu. Yurt dışından da yoğun talep gören coğrafi işaretli Muğla Saraylısı'nın kilosu ise 375 lira.
 - Listede Türkiye'den lezzetler de var
10 Mart 2024 - 12:30

Dünyanın en iyi 100 yemeği belirlendi: Listede Türkiye'den lezzetler de var

Taste Atlas internet sitesi dünyanın en iyi 100 yemeğini listeledi. Listenin ilk 10'unda mantı yer alırken; listenin tamamında 6 Türk yemeğine yer verildi.
Yemek - Yemek
05 Mart 2024 - 18:40

Çayın yanında afiyetle yiyeceksiniz! Canan Karatay gizli tarifini paylaştı: İşte kahvaltılık börek tarifi

Türk insanı hamur işlerini seven ve sık sık yapan bir millettir. Özellikle ev hanımlarının hem misafirler hem de çocukları için yaptıkları sıcak börekler evlerin vazgeçilmezidir. Prof. Dr. Canan Karatay kıtır kıtır börek tarifini paylaştı. Sabahları çay demlenmeden hemencecik oluyor. Bir yiyen bir daha bırakamıyor. Hem lezzetli hem de pratik.
Yemek - Yemek
03 Mart 2024 - 17:59

Canan Karatay gizli tarifini verdi: Harcın içine bir tutam eklemeniz yeterli, yumuşacık yapıyor

Ev hanımlarının en çok zorlandığı yemeklerin başında gelen köfteleri bu tarif ile yaparsanız misafirleriniz parmaklarınızı yiyecek. Sık sık köfteleriniz dağılıyor diye şikayet ediyorsanız mutlaka bu püf noktaya dikkat edin. Prof. Dr. Canan Karatay gizli tarifini verdi. Köftenin harcına bir kaşık eklemeniz yeterli…
Yemek - Yemek
17 Şubat 2024 - 04:19

Kalkınma ajansları şehrin çehresini değiştiriyor

Birçok şehirde kalkınma ajansları bölgesel anlamda hemen her konuda rol oynuyor. Yerel olmazsa genel olamaz anlayışı çerçevesinde KALKINMA AJANSLARI daha iyi incelenerek şehirlerdeki performansları göz ardı edilmeden daha güçlü ve etkin olmaları sağlanmalıdır.
 - Hem çok sevilen hem de 'asla yemem' denilen çorba
04 Şubat 2024 - 14:23

Türkiye'yi ikiye bölen tartışma! Hem çok sevilen hem de 'asla yemem' denilen çorba

'4 Şubat Dünya Ev Yapımı Çorba Günü' için 1.100 kişiyle yapılan araştırma vatandaşların kelle paçaya bakışını ortaya koydu. Araştırmaya göre, 'en sevilen' çorba kategorisinde ilk sırada yer alan kelle paça; 'asla yemem' denilen çorbalar arasında da birinci oldu.
Yemek - Yemek
16 Ocak 2024 - 17:25

Sokak pilavcılarının sırrı çözüldü! 1 kepçe bundan ekleyin pilavınız tane tane olacak

Ev hanımlarının en çok zorlandığı yemeklerden biri pirinç pilavıdır. Her yolu deneseniz de bir türlü tane tane pilav yapamıyorsanız bu tarif tam size göre. Sokak pilavcılarının sırrı çözüldü. 1 kepçe bundan ekleyin pilavınız tane tane olacak. Gelen misafirleriniz parmaklarını yiyecek.
Yemek - Yemek
22 Aralık 2023 - 17:18

Ev hanımları dikkat! Yufkaya 1 kaşık bunu sürün ne yırtılıyor ne dağılıyor! Baklavacıların gizli sırrı bu

Türk mutfaklarında sıkça yapılan ve çayın yanında lezzetle yenilen börek yapımı oldukça zordur. Genelde yufka ile yapılan böreklerin lezzetli olabilmesi için mutlaka yufkasının iyi olması gerekli. Bu püf noktalar ile böreklerinizi yiyen sizden tarifini isteyecek. Yufkaya 1 kaşık bunu sürün ne yırtılıyor ne dağılıyor.
Yemek - Yemek
22 Aralık 2023 - 16:44

Somer Şef turşu yaparken kimsenin bilmediği püf noktasını açıkladı! Bir yiyen daha bırakamıyor, işte damak çatlatan turşu tarifi

Kış aylarında yemeklerin yanında severek tükettiğimiz turşunun yapılışı ne kadar basit gözükse de oldukça zordur. Kıvamına göre turşu ayarlamak için Somer Şef’in özel tarifini sizler için derledik. Dünyanın pek çok ülkesinde restoranları bulunan Somer Sivrioğlu, turşu yapımında püf noktalarını açıkladı. Bir yiyen daha bırakamıyor.
Yemek - Yemek
21 Aralık 2023 - 16:15

'Kırkağaç çakal pideli paça' artık resmen tescilli!

Manisa'nın düğünlerde, bayramlarda, özel günlerde sofraların olmazsa olmaz yemeklerinden biri olan 'Kırkağaç çakal pideli paça' yemeği coğrafi işaretle tescillendi.
Yemek - Yemek
13 Aralık 2023 - 17:29

Masterchef Mont Blanc tatlısı nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri! İsviçre mutfağı Mont Blanc yapılışı!

Mont Blanc nasıl yapılır? Mont Blanc malzemeleri ve tarifi! | Masterchef’te bu akşam İsviçre mutfağına özgü yemekler yapılıyor. Menüde tatlı olarak Mont Blanc var. Peki, Mont Blanc tatlısı nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte İsviçre mutfağından Mont Blanc tatlısı yapılışı ve tarifi!
Yemek - Yemek
23 Kasım 2023 - 17:33

İmambayıldı tarifi! İmambayıldı modern ve klasik olarak nasıl yapılır? MasterChef tarifleri

Ekranların merakla takip edilen programı Masterchef'te bu akşam tarifler hem klasik hem de modern biçimiyle yapılacak. En güzel imambayıldı tarifi ve imambayıldı yemeğinin modern ve klasik yapımındaki farklar merak edilen konular arasında yer alıyor. İmambayıldı nasıl yapılır? İmambayıldı modern tarifi ve imambayıldı klasik tarifinin farkları nedir?
Yemek - Yemek
17 Kasım 2023 - 14:31

Kürt böreği mi küt böreği mi?

Pastanelerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sade börek hakkında tartışmalar sürüyor. Meclise de taşınan konunun ardından Kürt böreği mi küt böreği mi? sorusunun yanıtı merak edildi.
Yemek - Yemek
14 Kasım 2023 - 22:43

MasterChef Kars Böreği tarifi! Kars Böreği nasıl yapılır? Kars gravyer peyniri ile böreği tarifi, yapılışı ve malzemeleri nelerdir?

Kars böreği nasıl yapılır? MasterChef'te bu akşam yarışmacılardan şefler tarafından Kars Böreği yapılması istendi. Peki, Kars Böreği gravyer peyniri tarifi, yapılışı ve malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef Kars Böreği tarifi!
Yemek - Yemek
16 Ekim 2023 - 11:10

Yarım asırdır yapıyor, yerli malzeme kullanıyor: Tam 85 çeşit.. Leziz turşunun sırrı bu malzemede gizli

50 yıla yakın süredir turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, leziz ve sağlıklı turşu yapımının püf noktalarını açıkladı. Malzemelerin yerli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen, Aydoğan, turşuda kullanılan tuzun da önemine vurgu yaparak 50 yıllık sırrını açıkladı.
Yemek - Yemek
06 Ekim 2023 - 14:49

Pilava lezzet katan tüyo! Parlak oluyor ve dibi tutmuyor

Türk mutfağının vazgeçilmezi, yemeklerin en iyi yancısı pilavı yaparken herkesin kendine özgü yöntemleri var. Zor gibi görünse de iyi bir pilav yapmak aslında oldukça basit. Peki, püf noktaları neler? Gelin anlatalım…
Yemek - Yemek
05 Ekim 2023 - 15:31

Yedikçe çıtır çıtır ses gelecek… Sadece 2 yufkayla yapılan ıspanaklı böreğin püf noktası…

İster çayın yanına, ister kahvaltıya… Yalnızca 2 yufkayla kolayca hazırlanan ıspanaklı böreğin yapımı çok pratik. Ispanak sevmeyenler bile afiyetle yiyecek!
Yemek - Yemek
02 Ekim 2023 - 17:13

Yapımı en basit pasta… Rengiyle baş döndürüyor, tadı çok hafif ve ağızda eriyor

Ispanak mevsimi gelmişken bu şahane sebzeyle enfes bir pasta hazırlayalım. ‘Ben ıspanak sevmem’ diyenleri duyar gibiyiz. Endişelenmeyin, tarifte ıspanağın tadı gelmiyor, rengi pastaya mükemmel bir görüntü katıyor.
Yemek - Yemek
27 Eylül 2023 - 15:55

Kuru dolma yaparken aklınızda olsun… Tadı enfes oluyor, pirinçler sert kalmıyor

Enfes bir lezzetle sofralarını şenlendirmek isteyenlere harika bir tarifle geldik: Kuru patlıcan dolması… Üstelik bu tarifle yapıldığında pirinçler sertleşmiyor, tadı mükemmel oluyor.
Sona Git