Ustaların sırrı ortaya çıktı… Ciğeri lokum gibi yapıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ustaların sırrı ortaya çıktı… Ciğeri lokum gibi yapıyor

Yemek Haberleri

Ciğer yaparken işinize yarayacak harika bilgileri derledik. Hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif olan ciğer tarifi için birkaç püf nokta var.

Sotesi, kavurması, mangalda pişmiş hali… Birkaç çeşidi yapılabilen ciğerin lokum gibi olması önemli. Peki, ciğer kızartması yaparken en çok nelere dikkat edilmeli. Ciğeri hazırlarken basit adımlarla nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatıyoruz. İşte sertleşmesin, lokum gibi olsun diyorsanız işin püf noktaları…

- Ciğeri kızartmadan önce hem zarını hem de sinirlerini mutlaka ayıklamalısınız. Aksi halde ciğeri ne kadar pişirirseniz pişirin istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız. 

- Ciğerin temizliği de önemli adımlardan. Ciğeri temizlemek için suda bekletmek size temizlenmiş hissi verse de uzun süre suda kalması lezzetini kaybetmesine ve piştikten sonra sertleşmesine yol açar. 

- Ciğerin lokum gibi olmasını istiyorsanız pişirmeden önce marine edebilirsiniz. Ağızda dağılan ciğer için kuşbaşı şeklinde doğranan ciğerleri 1 su bardağı sütle buluşturup 15-20 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra sütünü döküp suyla hafifçe yıkayıp süzgeçte bekletebilirsiniz.

- Ciğerin pişme süresi de dikkat edilecek hususlardan. İster kuzu, ister dana ciğeri olsun, kavurmasını yapıyorsanız pişirme süresi 20-25 dakikayı aşmamalı. Ciğer kızartması yapıyorsanız mutlaka kızgın ve bol yağ kullanın. 1-2 dakikadan fazla yağda bekletmeyin.

- Ciğer pişirirken dilerseniz una bulayabilirsiniz. Hatta un, tuz, bir çimdik karbonat karışımıyla ciğeri harmanlayabilirsiniz. Karbonat, ciğerin lokum kıvamında olması için önemli bir püf noktası.

Ustaların sırrı ortaya çıktı… Ciğeri lokum gibi yapıyor

CİĞER PİŞİRİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

- Ciğeri bol yağda pişirmek şart. Aksi halde tavaya yapışıp dağılacaktır. Aynı zamanda yağın çok kızgın olması gerekir.

- Fazla una bulanan ciğer sertleşmeye neden olur.  Bu nedenle unladığınız ciğerleri tel süzgece alıp hafifçe silkeleyin. Fazla unun gittiğinden emin olun. 

- Ciğerin lezzetini arıtmak için kızarttığınız yağdan bir miktar alın ve içine pul biber atın. Bu pul biberli yağı kızarttığınız ciğerlerin üzerine gezdirebilirsiniz.

- Ciğerin süt ile terbiye edilmesi, kanın ciğerden temizlenmesini sağlar ve koku yapmasını engeller. Ciğeri daha yumuşak yapar ve lezzet katıyor.

YEMEKTEN SONRA HAFİF BİR TATLI ARIYORSANIZ BU TARİF DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...