Karnıyarık yaparken mutlaka uygulayın! Patlıcanlar ne kararıyor ne acılaşıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Karnıyarık yaparken mutlaka uygulayın! Patlıcanlar ne kararıyor ne acılaşıyor

Yemek Haberleri

Yaz patlıcanıyla yapılan karnıyarık bir başka. Kıymalı harçla buluşan patlıcanlar fırına giriyor, ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. Yanına pilav ve cacıkla da harika bir akşam menüsü oluyor. Üstelik bu tarif birebir uygulandığında patlıcan ne acılaşıyor ne de kararıyor.

Karnıyarık nasıl yapılır’ , ‘Karnıyarık sosu nasıl hazırlanır?’ diye merak edenler için detaylı bir tarif hazırladık. İşte tüm püf noktalarıyla herkesin bayılarak yediği yemeğin yapılış aşamaları…

Malzemeler

6 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet yeşil biber (iç harcı için)
350 gram kıyma
2 diş sarımsak
½ tatlı kaşığı biber salçası
½ tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
6 adet orta boy yeşil sivri biber
1 avuç maydanoz
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Karnıyarık yaparken mutlaka uygulayın! Patlıcanlar ne kararıyor ne acılaşıyor

NASIL YAPILIR?

Patlıcanları bol suda yıkayıp pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin.

3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı da üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin.

Kıymayı ekleyip kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıncaya kadar kavurun.

Ara sıra karıştırarak sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.

2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip son kez karıştırarak ocaktan alın.

Suda bekletip alacalı soyduğunuz 6 adet patlıcanı kızartın.

Patlıcanları fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin, orta kısımlarını yarın.

Hazırladığınız iç harçtan ekleyin. Patlıcanların üzerlerine ise birer dilim domates ve biber dilimleri ekleyin.

Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. 

PÜF NOKTASI

Patlıcanın rengini koruyabilmek için size harika bir püf noktamız var… Patlıcanların kararmaması için limon, tuz ve sudan destek alabilirsiniz. Patlıcanları kestikten sonra hiç vakit kaybetmeyin ve soğuk suyun içine atın. Üzerine tuz serpiştirin. Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra, patlıcanların yüzeyini limonla ovun.

YANINA NE GİDER?

Karnıyarığın öncesinde ezogelin ya da mercimek çorbası servis edebilirsiniz. Patlıcan varsa yanında tane tane dökülen pirinç pilavını unutmayın. Doyurucu bir tabak için karnıyarık ve pilavı aynı anda servis ederek tüm beğenileri toplayabilirsiniz. Tam kıvamında cacık ise bu yemeğin tamamlayıcısı. Hem ekonomik hem de inanılmaz pratik. 

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...