Canan Karatay gizli tarifini verdi: Harcın içine bir tutam eklemeniz yeterli, yumuşacık yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Canan Karatay gizli tarifini verdi: Harcın içine bir tutam eklemeniz yeterli, yumuşacık yapıyor

Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ev hanımlarının en çok zorlandığı yemeklerin başında gelen köfteleri bu tarif ile yaparsanız misafirleriniz parmaklarınızı yiyecek. Sık sık köfteleriniz dağılıyor diye şikayet ediyorsanız mutlaka bu püf noktaya dikkat edin. Prof. Dr. Canan Karatay gizli tarifini verdi. Köftenin harcına bir kaşık eklemeniz yeterli…

Köfte yapımı ne kadar basit gözükse de oldukça zor bir işlemdir. Eğer kıvam tutturamazsanız köfteleriniz hem ayrılır hem de sert olur. Lokum gibi köfte yapmak istiyorsanız mutlaka bunu deneyin. Prof. Dr. Canan Karatay, köftenin içine kuyruk yağı eklemenin köfteye hem lezzet hem de kıvam verdiğini dile getirdi. 

CANAN KARATAY GİZLİ TARİFİNİ VERDİ: MUTLAKA İÇİNE EKLEYİN 

Prof. Dr. Canan Karatay'a göre, pişirdiğiniz etin lezzetini artırmak için mutlaka 1 kaşık kuyruk yağı eklemelisiniz. Kuyruk yağı etin pişme sürecinde hem lezzetini artırıyor hem de besin değerini zenginleştiriyor.

LEZZETLİ KÖFTE TARİFİ 

· 700 gr Dana Kıyma

· 300 gr Kuzu Kıyma

· 100 gr Kuyruk Yağı

· 10 gr Tuz

· 15 gr Kimyon

· 10 gr Kırmızı Toz Biber

· 10 gr Sarımsak Püresi

Canan Karatay gizli tarifini verdi: Harcın içine bir tutam eklemeniz yeterli, yumuşacık yapıyor - 1. Resim

Hazırlanışı

Öncelikle, kıymalarınızın çift ve ince çekildiğinden emin olmalısınız. Böylelikle köftelerinizin dokusu daha homojen ve lezzetli olacaktır.

Malzemelerinizi karıştırırken dikkat etmeniz gereken sıralama da çok önemli. Tuz, sarımsak püresi, kuyruk yağı ve baharatları sıralı olarak eklemelisiniz.

İyice yoğurduktan sonra köftelerinizi şekillendirebilirsiniz.

Ardından kızgın yağda kızartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...