Hemşehrileri liderlere sahip çıktı

Hemşehrileri liderlere sahip çıktı
Başlık ResmiHemsehrileri liderlere sahip çikti

İktidar partisi en fazla oyu, Erdoğan'ın baba ocağı Rize ile Davutoğlu'nun memleketi Konya'dan alırken, rekor kıran ilçe 90.71'le Adıyaman-Sincik oldu

Kaydet
|
Oğuzhan Şahin Ankara
Sandıktan yine lider çıkan AK Parti, ilçe ilçe seçim sonuçların analiz etti. Seçim İşleri Başkanlığı'nın raporuna göre, 9'u büyükşehir olmak üzere 28 ilde oylar yüzde 50'nin üstüne çıkarken, en fazla oy Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın memleketlerinden geldi. Oyların yüzde 40'ı aştığı il sayısı ise İstanbul ve Ankara dahil, 45'i buldu. İlk 10 sıralamasında ise Rize ve Konya'yı; Kahramanmaraş, Bayburt, Aksaray, Çankırı, Düzce, Adıyaman, Malatya ve Yozgat izledi. En düşük oy oranı ise AK Parti'nin vekil çıkaramadığı Hakkari, Şırnak, Tunceli ve Iğdır'da oluştu.
7 bölgenin dördünde birinci olan AK Parti, üçünde ikinci sırada yer aldı. Karadeniz Bölgesi'nde yüzde 51.53'ü bulan oylar, İç Anadolu'da yüzde 48.94 oldu. Adıyaman-Sincik % 90.71'le rekor kırarken, Rize-Güneysu'da ise yüzde 84.96'yı buldu. Başbakan Davutoğlu'nun doğum yeri Taşkent'te yüzde 72.69'luk destek geldi. 6 ilçede AK Parti'ye çıkan oy oranı yüzde 80'in üzerinde oldu. 58 ilçede ise yüzde 70'in üzerinde oy çıktı. AK Parti'ye en az oyun çıktığı ilçeler ise Van-Başkale, Erzurum-Karayazı ve Muş-Varto oldu.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.