İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'dan CHP'ye kentsel dönüşüm tepkisi: Engel olmak için bol bol dava açtılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'dan CHP'ye kentsel dönüşüm tepkisi: Engel olmak için bol bol dava açtılar

GÜNDEM Haberleri

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, katıldığı canlı yayında İstanbul’da kentsel dönüşümle ilgili CHP’ye sert sözlerle yüklendi. Göksu, kentsel dönüşümle ilgili CHP’nin 1,5 milyon konutun dönüşümünü engellediğini söyleyerek, “İstanbul’da yürüyen kentsel dönüşüm çalışmalarının durdurulması için açılan davaların yüzde 50’den fazlası CHP, İBB ve Şehir Planlayıcılarının davaları. Sebebi siyasi.” İfadelerini kullandı. 

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Göksu, deprem sonrası gündemden düşmeyen çalışmalara hız verilen kentsel dönüşümle ilgili CHP’ye yüklenirken, CHP’li belediyelerinin Kahramanmaraş depremini reklam aracı olarak kullandığını söyledi. 

"SEÇİMİN BİRİNCİ TURDA AÇIK ARA ÖNDE BİTECEK"

14 Mayıs seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Göksu, “Karşılaştığım insanların 2028 seçimlerinden AK Parti'ye oy verme konusunda daha kararlı olduğunu görüyorum. Çünkü insanların itirazları olsa bile mesele Türkiye olunca, ülke meselesi olunca AK Parti ile Cumhurbaşkanı ile yolumuza devam edeceğiz, diyorlar. Gençlerde de AK Parti yine birinci parti. Kararsız bir gurup var ve bu her geçen gün AK Parti lehine değişiyor. Seçimin birinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açık ara önde, AK Parti’nin de yine açık ara önde Meclis’te olacağı şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum” dedi.   

CHP FRAGMANI İSTANBUL VE ANKARA'DA YAŞANDI 

2019 yerel seçimleriyle Ankara ve İstanbul fragmanını ortaya çıktığını belirten Göksu, “CHP yönetiminin iki kısa fragmanını İstanbul ve Ankara’da yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 
CHP’nin 11 ildeki depremle ilgili tavrını eleştiren Göksu, şunları söyledi: “Deprem meselesi bir reklam aracılığıydı. 11 ilin harap olduğu bir depremde 2000 çadır organizasyonu yaptılar. İBB Başkanı 1600 kişilik geçici yapı kuracaklarmış, 400 konteyner yani, sadece 25 tane yapmışlar, 350 tane çadır kurdular. Sadece Esenler Belediyesi olarak 1200 çadır kurduk. Bunları ben Meclis’te CHP’lilerin yüzüne söylüyorum. Deprem ve en ufak sıkıntı CHP için bir iletişim konusudur, sorun çözme konusu değildir.”

“İKİ GÖRÜNTÜ VE TWEET ATIP GİDİYORLAR”

CHP'nin tavrını en iyi Adıyaman Gölbaşındaki su sorununda gördüklerini ifade eden Göksu, “Depremde en fazla etkilenen yerlerden biri, benim memleketim. En büyük sorunu suydu ve su sorunu çözmeye çalıştık. Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli takip ediyordu. DSİ, İller bankası, Urfa, Tokat, Esenler Belediyesi, Altınordu belediyesi seferber olmuşuz. Bu arada Gölbaşı Belediyesi de CHP’li. İzmir Belediye Başkanı tweet atıyor, Gölbaşı Belediyesi’nin su sorununu çözdük diye. İzmir’i gören yok, geliyorlar, iki görüntü ve tweet atıp gidiyorlar. Keşke yapsalar da biz de teşekkür etsek” ifadelerini kullandı.  
“Seçilmiş olmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz, kariyer olarak görüyoruz” diyen Göksu, “CHP’lilerde ise bu bir kariyer meselesi, bugün hangi reklamı yapsak” diye konuştu. 

HÜKÜMET KİRA DESTEĞİ VERİYOR, CHP’Lİ BELEDİYELER REKLAM YAPIYOR  

İstanbul’da yapı stoku ile ilgili ana sorumlunun İBB olduğunu belirten Göksu, İstanbul’da CHP’nin depreme hazırlık adına herhangi bir şey yapmadığını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de kentsel mevzuatla ilgili hukuki mevzuat anlamında hiçbir sorun yok. Finansal sorunlar vardı ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘yarısı bizden yarısı sizden’ kampanyası başlattı. İstanbul’da CHP Belediyelerinde şunu görüyoruz, özellikle Avcılar Belediyesinde. Kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira desteği veriyor, bunlar biz veriyoruz diyor. AK Parti hükümeti ödüyor bu kirayı” dedi.  

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'dan CHP'ye kentsel dönüşüm tepkisi: Engel olmak için bol bol dava açtılar

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNDEKİ ENGEL CHP! BOL BOL DAVA AÇTILAR 

İstanbul’da AK Parti döneminde İstanbul’un tüm kentsel dönüşüm planlarının bittiğini kaydeden Göksu,  “O dönem ne kadar kentsel dönüşümle ilgili dosya geldiyse CHP hayır dedi. İstanbul’da yürüyen kentsel dönüşüm çalışmalarının durdurulması için açılan davaların yüzde 50’den fazlası CHP, İBB ve Şehir Planlayıcılarının davaları. Sebebi siyasi. Sadece Esenler’e açılan dava 12. Bu Esenler’de kentsel dönüşümü için CHP’lileri çağırıp anlattım. Bunları Meclis’te anlatıyorum, cevap yok. Tetikçi medyadan ertesi gün cevap veriyor” ifadelerini kullandı. 

CHP DAVA ETMESE 1,5 MİLYON KONUT DÖNÜŞMÜŞ OLACAKTI 

İstanbul’daki çalışmalara yönelik bilgi veren Göksu, şunları söyledi: “Yapılan kentsel dönüşün 695.813 konut yenilendi, devam eden 93 bin, yenilenecek olan 780 bin 864. İstanbul’da 1 milyon 200 bin dönüşmesi gereken riskli, 230 bin ise acil dönüşmesi gereken konut var. Bu konutlar 6136 sayılı yasa ile yenilendi. CHP ne yapmış, 2012’de Anayasa Mahkemesine götürmüş. Anayasa Mahkemesi yasayı iptal etseydi bu yapılar dönüşmeyecekti. Şayet CHP dava etmeseydi 1,5 milyon konut bugün dönüşmüş olacaktı. Biz bir şey yapacak olsak CHP’lilerin eylemleri ile karşılaşıyoruz” dedi. 

KAZMA BİLE VURMADILAR! PROJELERİ DURDURDU  

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kentsel dönüşüm anlamında 320 konutu teslim ettim' ifadesini değerlendiren Göksu, “4 yılda 320 konut. Bu konutların 2018 yılında temeli atılmış, bizim dönemimizde bitirilmiş, 2400 konutun anahtarını bile teslim etmeyi becerememiş, 320 konutunu teslim edebilmiş. Biz sadece Esenlerde 12 bin bina teslim ettik, bunu söyleyince duymazlıktan geliyorlar. İmamoğlu 2300 konut devam ediyor diyor, Gaziosmanpaşa’da We Haliç projesine 4 yıldır bir kazma vurulmadı, bizim dönemde başladı, gelir gelmez durdu. Fatih’te 943 konut daha başlayacak. Eyüp’te 192 konutu yıkıp yerine 664 konut yapıyorlar, bu kentsel rant olmuyor mu? 192 konutun hak sahibiyle anlaşamadılar, aradaki farkı Eyüp Belediyesi vatandaş mağdur olmasın diye ödedi. Bu kadar dramatik” 

42 MİLYAR NEREDE? 

“İmamoğlu 42 milyar harcayarak 9190 konut yapıyoruz, diyor. KİPTAŞ Genel Müdürü 18 milyar diyor. Bu konutlar nerede? 42 milyar harcadıysan 42 bin konut olması gerekir” diyen Göksu, bu paraların nerde olduğunu sorduklarında ise cevap alamadıklarını söyledi. 

REKLAMA BÜTÇE VAR DEPREME YOK

“Sürekli tweetlerde deprem seferberliği başlatıyoruz” dediklerine dikkat çeken Göksu, “4 yılda sadece İstanbul yenileniyor diye bir internet sitesi kurdular, tsunami olursa kaç diye tabela yaptılar, broşür dağıttılar.  Kahramanmaraş depremi sonra 11 maddelik bir eylem seferberliği başlatıyoruz dedi. Oysa yapılacak tek şey İstanbul’un yapı seferberliğini yenilemek. Bu eylem planları zaten yapıldı, bilimsel çalışmalar yapıldı. Sana diyecekleri yapı stokunu yenilemek. Bizim dönemimizde yaptıkları var, kendi başlattıkları yok. İBB’nin deprem politikasının 4 yılda İstanbullulara maliyeti 70 milyar lira. Deprem harcayacağı paraları reklama harcadı. 2022’de reklama 908 milyon, depreme 63 milyon lira harcadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm yapıyorlar diyor, 4 yıldır Ankara’da Başkansın. Rantsal olmayan bir kentsel dönüşüm yapsaydın, biz de görseydik” dedi. 

2 METRO HATTINI İPTAL ETTİLER! BİZİM BAŞLATTIKLARIMIZI AÇIYORLAR 

İstanbul’da metro çalışmalarına da değinen Göksu, şu ifadeleri kullandı: “2019’da 29 kilometrelik bir metro hattını bitirip açılışını seçimden sonrasına bırakmıştık. 105 kilometre hattı bıraktık devam eden, bu da 85 kilometreye düşürüldü. Niye durduruldu? Tweetler atıldı Kirazlı ve Tuzla-kaynarca metrosunu bitiriyoruz diye. İptal edildi. Açılışları da durak durak açıyorlar. Sıfırdan başlattıkları yok.”

İMAMOĞLU TEFECİLERLE ANLAŞTI! İSTANBULLULARA BORÇ YÜKLEDİ 

İmamoğlu'nun "Özkaynağı iki katına çıkaracağım" sözlerini hatırlatan Göksu, "Göreve geldiğinde özkaynak yüzde 28'idi, şimdi yüzde 11. İBB'nin bütçesi merkezi bütçeden geliyor. 52 milyar bütçe gelmiş. İBB'nin borçlanmak için ilk koştuğu yer İngiltere oldu. Tefecilerle anlaşmaları var. İstanbul halkına büyük bir borç bırakacak. Eurobond borçlanması yaptılar. 5.7 milyon dolar İstanbullulara ilave maliyet yüklediler. AK Parti döneminde 11 borçlanma döneminde 22 borçlanma dosyası gelmiş, CHP 2'sine evet demiş. Bunların döneminde 52 borçlanma dosyası gelmiş, AK Parti 51'ine evet demiş. Engelleme yok. Borcu da iller bankasından alabilirler. Onlar neden engellemediğimiz için kızıyorlar. Şu an İstanbul'da 103 milyar borç stoğu var. 28 milyar borçla aldı İBB'yi. 

İBB TARİHİNDE İLK KEZ BORCUNU ÖDEYEMEZ OLDU! ARSALARINA HACİZ KOYULDU 

İBB'nin borçlanmasına yönelik açıklamalar yapan Göksu, "AK parti döneminde iBB'nin borçlanmasını bütçeye oranı yüzde 89, bu oran CHP döneminde yüzde 176. İBB ilk kez 30 yıldır borçlanamaz noktaya geldi, İBB tarihinde ilk defa borcunu ödeyemediği için arsalarına haciz geldi" diye ekledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...