Tevfik Göksu: İBB Başkanı’nın tek derdi masası ve kasasıdır

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Tevfik Göksu: İBB Başkanı’nın tek derdi masası ve kasasıdır

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

CHP’li 11 büyükşehir belediyesinin AK Parti Grup Başkan Vekilleri İstanbul’da toplandı. Tevfik Göksü “Hiçbir makama gelemeyen ve hevesi hâlâ kursağında olan CHP’li İBB Başkanı’nın tek derdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin masası ve kasasıdır” dedi.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - CHP’li 11 büyükşehir belediyesinin AK Parti grup başkan vekilleri, İstanbul’da istişare toplantısında buluştu. Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen toplantıya, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Hatay, Eskişehir, Muğla, Aydın, Tekirdağ ve Adana Büyükşehir Belediye Meclislerinin AK Parti Grup Başkan Vekilleri katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, daha önce beş şehirde yapılan toplantıların altıncısını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

ŞEHİRLER GERİYE GİDİYOR

Başkan Göksu, beş yılın sonunda CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının, kendilerine verilen yönetim yetkisini şehirlerin ihtiyaçları için değil, kişisel gelecekleri için kullandıklarını gördüklerini ifade ederek “Milletten oy alabilmek için verdikleri sözler, seçim tanıtım broşürlerinde kalmıştır. Göreve geldikleri günden itibaren, beceriksizliklerine bahane arayan CHP’li başkanlar, algı ve yalana başvurmuş, iletişim illüzyonları ile günü kurtarma çabasına girmişlerdir. Bundan dolayıdır ki bu şehirlerimiz her geçen gün geriye gitmiş ve büyük bir yönetim kuraklığı ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Tevfik Göksu: İBB Başkanı’nın tek derdi masası ve kasasıdır

SÖZLERİN %91’İNİ TUTMADI

Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiği günden bu yana tek bir an olsun İstanbul’u gündemine almadığını iddia ederek “Siyasi hırslarının peşinde koşmayı tercih eden İBB Başkanı, İstanbullulara verdiği sözlerin yüzde 91’ini tutmamıştır. Bunun yerine büyükşehrin, küçük hesaplar peşinde koşan başkanı olmayı tercih etmiştir” diye konuştu.

YÖNETİLEMEZ HÂLE GELDİ

İstanbul’un son beş yılda her alanda geriye gittiğini aktaran Göksu, şöyle devam etti: ‘Borçlanmak İstanbul’a ihanettir’ diye göreve gelen CHP’li İBB Başkanı, 2019 yılında yaklaşık 28 milyar lira olan İBB’nin borcunu, 2022 yılı sonunda 103 milyara çıkarmış, belediyeyi borçlanamaz hâle getirerek İBB’yi iflas ettirmiştir. ‘Öz kaynakları iki katına çıkaracağım’ diyen CHP’li İBB Başkanı, beş yılın sonunda belediyenin öz kaynaklarını yaklaşık dört kat düşürmüştür. Yani İBB’yi dört kat küçültmüş ve belediyeyi finansal olarak yönetilemez hâle getirmiştir. 2017 yılında İBB bütçesinin yüzde 56,9’u yatırıma ayrılırken, 2020-2022 yılları arasında bütçenin yatırıma ayrılan oranı yüzde 36’dır. Bir başka deyişle İstanbul’daki yatırımlar, üçte bir oranında azaltılmıştır.

İETT otobüslerinin bakımı için yapılan 6,9 milyar liralık ihalenin 4,1 milyar liralık kısmının, bir CHP milletvekilinin mali müşaviri olduğu firmaya verildiğini aktaran Göksu, sırf yandaş olduğu için tercih edilen firmanın otobüslerin bakımını yapmadığını, böylece milyonlarca İstanbullunun yollarda sıkıntı çektiğini kaydetti. CHP’li İBB Başkanı’nın İstanbul’a başkanlık yapmak yerine önüne gelen her makama aday olduğunu kaydeden Göksu “Aday olduğu hiçbir makama gelemeyen ve hevesi hâlâ kursağında olan CHP’li İBB Başkanı’nın tek derdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin masası ve kasasıdır. Şu anda Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü kentsel dönüşüm konut sayısı da sadece 546” dedi.

KAYIP YILLARI GERİ KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Göksu, 11 ilin sınırları içinde yaşayanlara seslenmek istediklerini belirterek “Lütfen müsterih olunuz. Şehirlerinizin kaybettiği yılları geri kazandıracak ve şehirlerinizi geleceğe taşıyacak irade, samimiyet ve heyecan, AK Parti kadrolarında vardır. Milletimizin takdiri, bizlerin de samimi gayretleri ile bu şehirler yeniden ayağa kalkacaktır” dedi. Gazetecilerin peş peşe “Aday olacak mısınız?” sorusunu Tevfik Göksu “Başka soru var mı?”  diyerek cevapsız bıraktı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...