İçişleri Bakanı Yerlikaya: Selde zararı olanlara nakit yardımlar başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Selde zararı olanlara nakit yardımlar başladı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kırklareli'nde yaşanan selde zararı olanlara nakdi yardımların yapılmaya başlandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya "İlk etapta 40 milyon lira Valiliğimizin emrine para gönderdik. Valiliğimiz süratle kaymakamlarımızla istişare ederek bu sayıların karşılığı olarak onlara gerekli ödemeleri yaptı. Bazı kaymakamlarımız evraklarını hızlı bitirdiler. Onlar hesaplarına bu konut ve iş yeriyle ilgili para aktarmaya başladı" dedi.

İstanbul Başakşehir'deki selde hayatını kaybeden Yıldız Yurtseven (57) son yolculuğuna uğurlandı. Yurtseven'in ilçedeki Hz. Hüseyin Camii'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı. Bakan Yerlikaya daha sonra açıklamalarda bulundu.

KIRKLARELİ'NDEKİ KAYIP ARANIYOR

Yerlikaya, merhumenin ailesi başta olmak üzere herkese başsağlığı dileyerek "Gerçekten çok üzüntülüyüm. Öncelikle İstanbullu hemşerilerime yürekten geçmiş olsun diliyorum. Sadece acımız İstanbul için değil. Kırklareli İğneada Sisli Vadi'de bungalov evde kalan 16 vatandaş da büyük sıkıntı çekti. Orada zor durumda olan vatandaşlarımızdan 10'unu kurtardık. Maalesef 6'sına ulaşamadık. Arama tarama faaliyetleri dünden itibaren bugün de devam ediyor. Dün 2'sinin cansız bedenine ulaştık. Bugün de bir saat öncesine kadar 3'ünü bulduk. Biri halen kayıp" dedi.

"SELİN YAŞANDIĞI YER ÇOK DERİN BİR VADİ"

Konuyla ilgili yetkililerden sürekli bilgi aldığını aktaran Bakan Yerlikaya, şu anda arama kurtarma faaliyetlerine katılan askeri birlikler ile AFAD gönüllülerinin 900'ün üzerinde olduğunu dile getirdi. Yerlikaya, bölgenin ormanlarla kaplı ve son derece derin bir vadi olduğuna dikkati çekerek "Bir anlık yağmurun getirmiş olduğu sel gücüyle ağaçları kökünden söken, çok büyük bir tahribat olduğunu biliyoruz. Ümit ediyorum bugün hava kararmadan arkadaşlarımız o büyük heyecanla bir emekle diğer vatandaşımızı da bulur" diye konuştu.

"TESİSİN SAHİBİ GÖZALTINDA"

Adalet Bakanlığının konuyla ilgili açıklama yaptığını aktaran Yerlikaya "Oranın sahibi ve ruhsat süreciyle ilgili usulsüzlükle ilgili tespitler var, dolayısıyla bir gözaltı işlemi olduğunu biliyorsunuz. Zaman içerisinde gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz" yorumunda bulundu.

"MAĞDURLARA PARA AKTARILMAYA BAŞLADI" 

Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul ile Kırklareli'ndeki sürecin an be an takip edildiğine işaret ederek "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarını alıyoruz. İhbarların çoğunda sorunlar çözüldü. 564 konutla ilgili su basmasından bahsediyoruz. Beş ilçemizde iş yerindeki su basmalarının sayısı da 744. Bu arada il emniyetimiz, ilçe emniyetimizin koordinasyonlarıyla 172 araçta selle ilgili zarar olduğu tespit edildi. Biz İçişleri Bakanlığı olarak, AFAD ile ilk etapta 40 milyon lira Valiliğimizin emrine para gönderdik. Valiliğimiz süratle kaymakamlarımızla istişare ederek bu sayıların karşılığı olarak onlara gerekli ödemeleri yaptı. Bazı kaymakamlarımız evraklarını hızlı bitirdiler. Onlar hesaplarına bu konut ve iş yeriyle ilgili para aktarmaya başladı" şeklinde konuştu.

"YARDIMLAR SÜRECEK"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, ön zarar tespitini yaptıklarını belirterek, muhtemelen bunun yarın tamamlanacağını dile getirdi. Hemen akabinde kesin zarar tespitleri yapacaklarını, bu bittikten sonra zararlar için mutlaka bir yardım ödemesinde bulunacaklarını kaydeden Yerlikaya "Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

"UYARILARI DİKKATE ALALIM"

İklim değişikliği nedeniyle uyarılara uyulması gerektiğine dikkati çeken Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı: Medyamız, kurumlarımız aracılığıyla, hep beraber vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz ikazları dikkate alalım ve tedbirli olalım. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...