İETT 65 yaş üstü yolcular için kararını verdi: Kimse mağdur edilmeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
İETT 65 yaş üstü yolcular için kararını verdi: Kimse mağdur edilmeyecek

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş üstü yolcular için sadece her ayın 1'i ile 4'ü arasında ücretsiz taşıyacaklarını açıklamasının yankıları devam ediyor. İETT 65 yaş üstü yolcular için devam kararı aldı. İBB'de 65 yaş üstü İstanbulluların diledikleri gün ve saatte toplu taşıma araçlarını kullanabileceğini açıkladı.

Toplu taşımada 65 yaş üstü yolcular için ücretsiz taşıma tartışmaları devam ediyor. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği her ayın 1'i ile 4'ü arasında ücretsiz yolcu taşıyacağını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu ifade ederek yeni çalışmanın yapıldığını duyurmuştu.  İBB'den yapılan açıklamada, İstanbul’da 65 yaş üstü ücretsiz taşımaya devam kararı geldi. 

İBB: 65 YAŞ ÜSTÜ DİLEDİĞİ GÜN VE SAATTE TOPLU TAŞIMA KULLANABİLİR

İBB, 65 yaş üstü İstanbulluların diledikleri gün ve saatte toplu taşıma araçlarını kullanabileceğini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Sistem sayesinde 65 yaş ve üstü İstanbulluların ücretsiz ulaşımı nedeniyle oluşan mali kayıplar İBB tarafından sübvanse edilecek. Oluşan fark İETT bünyesinde hizmet veren özel halk otobüslerine ödeniyor ve toplu ulaşımın mali yük esnafça değil, İBB tarafından karşılanıyor. ÖTİS ile yolcu maliyetleri İBB tarafından karşılanırken yolculara ve halk otobüsü işletmecilerine mağduriyet yaşatılmıyor. İBB’nin maliyet sorumluluğunu üstlenmesi sebebiyle 4736 sayılı yasa çerçevesinde ücretsiz taşınma imtiyazına sahip yolcu grupları, diğer tüm illerde faaliyet gösteren halk otobüslerinin aldığı karardan etkilenmiyor. Halk otobüslerince ücretsiz taşımaya karşı alınan veya ileride alınacak kararlar İstanbul’da uygulanmıyor" ifadelerine yer verildi.

İETT 65 yaş üstü yolcular için kararını verdi: Kimse mağdur edilmeyecek 

YOLCULAR VE İŞLETMECİLER MAĞDUR OLMAYACAK

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, 65 yaş ve üstü ücretsiz toplu taşıma kararıyla ilgili sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu. Demet, İstanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz taşınmanın devam edeceğini dile getirdi. 

Demet paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı; 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.@ekrem_imamoglu‘nun ulaşım vizyonuyla uygulamaya koyduğumuz , Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) sayesinde, ücretsiz taşınan yolcuların maliyetleri İBB tarafından karşılanmakta olup; yolcularımıza ve halk otobüsü işletmecilerine mağduriyet yaşatılmamaktadır." dedi.

Dolayısıyla; Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğinin (TÖHOB), 4736 Sayılı Yasa Kapsamında ücretsiz taşınma imtiyazına sahip yolcu guruplarını; Tüm illerde faaliyet gösteren halk otobüslerince taşımak istememelerine yönelik açıklama ve uygulamaları İstanbul’da uygulanmayacaktır!!! " 

https://twitter.com/irfan_demet/status/1714191648505098399

BAKAN GÖKTAŞ: "AYIN 1'İ İLE 4'Ü ARASI ÜCRETSİZ OLMASI KANUNA AYKIRI"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin ilgili kanun çerçevesinde düzenlenerek 2015 yılından beri sürdüğünü belirterek, ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu ifade etti.

DESTEK ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Göktaş açıklamasının devamında “Görüşmelerimizde engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla iş birliğine açık ve duyarlı bir yaklaşım sergileyerek ciddi bir yol kat ettik. Geldiğimiz noktada, fiilen ücretsiz yolcu taşımasına rağmen ruhsatında ayakta yolcu taşıma izni olmaması nedeniyle gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmalarında son aşamaya geldik. Gelir desteğinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de destekten yararlanacak olması esnafımızı rahatlatacak adil bir uygulama olacak. 65 yaş ve üzeri yaşlılarımız ile engelli vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınması uygulamasına destek olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...