İhlas Vakfı yurtlarındaki öğrenciler ayda sadece 1.700 TL ödeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İhlas Vakfı yurtlarındaki öğrenciler ayda sadece 1.700 TL ödeyecek

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dokuz ay boyunca aylık 4.000 liralık devlet desteği sadece vergiden muaf kurumların yurtlarında kalan öğrenciler için ödeniyor. İhlas Vakfı da 2016’dan beri vergiden muaf.

İhlas Vakfı yurtlarına kayıt yaptıran öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi Yurtlar Kurumu aracılığıyla destek ücreti yatırılıyor. Bu destek yeni eğhttps://www.turkiyegazetesi.com.tr/itim öğretim yılında 4 bin TL’ye çıkarıldı. Konut kiralarının maliyeti ile karşılaştırıldığında İhlas Vakfı yurtlarının maliyet açısından çok uygun olduğu göze çarpıyor.

"YURTLARIMIZDA BİRÇOK İMKAN MEVCUT"

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, İhlas Vakfına ait yurtların avantajlarıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Mesela Bahçelievler yurdumuza gelen bir öğrencimize devlet 4 bin lira beslenme ve barınma yardımı ödüyor. Bizim yurdumuz ayda 5 bin 700 lira ücret alıyor. 4 bin lirasını devlet verdiği için öğrencinin cebinden çıkacak tutar sadece 1.700 lira, yani günlük 56 lira. Öğrenciler burada üç öğün yemek yiyor. Yurtlarımızda internetten etüt odalarına kadar birçok imkan mevcut."

"33 ADET YURDUMUZ VAR"

İhlas Vakfının 2016 yılından beri vergi muafiyetine sahip olduğunu aktaran Aydın "Vergi muafiyetine sahip olmayan vakıflarda bulunan öğrenciler bu yardımdan faydalanamaz. Devlet dokuz ay boyunca bu yardımı sağlıyor. Her gün yemekleri bizzat kontrol ediyorum. 33 adet yurdumuz var. Web sitemizdeki yurtlar sekmesinde tüm detaylara ulaşabilirler" diye konuştu.

1975 yılında kurulan, yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ‘Vergi Muafiyetini Haiz ve Kamu Yararına Çalışan Vakıf’ olma statüsü kazanan İhlas Vakfı, öğrencilere önemli avantajlar sağlıyor. İhlas Vakfı yurtlarında barınma ve beslenmenin yanı sıra sosyal aktivite hizmetleri de öğrencilere sunuluyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...