Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İnşaat temeli kazarken tesadüfen buldular… Roma dönemine ait lahitten 3 küp çıktı!

İnşaat temeli kazarken tesadüfen buldular… Roma dönemine ait lahitten 3 küp çıktı!
Fotoğraf Başlığı Insaat temeli kazarken tesadüfen buldular… Roma dönemine ait lahitten 3 küp çikti!

Afyonkarahisar’da ev kazısı yaparken tesadüfen Roma dönemine ait lahit bulundu. Kazı yaparken sert bir cisme çarpan inşaat işçileri, durumu polise bildirdi. Arkeologlar lahidin içerisinde 3 toprak küp buldu, küplerin içerisinden elde edilen objeler ile ilgili ise bir açıklama yapılmadı.

Kaydet
a- | +A

Dinar ilçesi TOKİ mahallesinde başlatılan bir bina inşaatı için temel kazılması sırası esnasında kepçe operatörü sert bir cisme rastladı. Ardından inşaat işçileri cismi, çevresini kazmaya başladıklarında ise cismin üzerinde çeşitli figürler olan taş bir nesne olduğunu gördü. Bunun üzerine işçiler durumu polise bildirdi.

LAHİDİN İÇİNDEN 3 KÜP ÇIKTI

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ardından Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü yetkililerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine arkeologlardan oluşa bir ekip sevk edildi. Lahitin bulunduğu alana gelen arkeologlar yaptıkları hassas kazı ile lahiti gün yüzüne çıkarmayı başardı. Bulunan lahitin daha sonra üst kapağı açıldı. Görevliler kapağı açılan lahidin içerisinde 3 toprak küp bulurken, küplerin içerisinden elde edilen objeler hakkında ise açıklama yapılmadı.

İnşaat temeli kazarken tesadüfen buldular… Roma dönemine ait lahitten 3 küp çıktı!
Başlık Resmiİnşaat temeli kazarken tesadüfen buldular… Roma dönemine ait lahitten 3 küp çıktı!

ROMA DÖNEMİNE AİT OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Lahitin hangi döneme ait olduğunu Müze Müdürlüğü değil, inşaat sahibi açıkladı. Lahitin bulunduğu inşaatın sahibi Süleyman Karataş, lahiti temel kazımı esnasında tesadüfen bulduklarını ifade ederek, “Kepçe çalışırken böyle bir nesneye takıldı. Sonrasında gördük ki bu nesne lahitmiş. Yetkililere haber verdik. Onlarda geldi, yaptıkları ilk incelemede lahitin Roma dönemine ait olduğunu söylediler. Müzemize böyle bir eseri kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

İnşaat temeli kazarken tesadüfen buldular… Roma dönemine ait lahitten 3 küp çıktı!
Başlık Resmiİnşaat temeli kazarken tesadüfen buldular… Roma dönemine ait lahitten 3 küp çıktı!

Öte yandan, Müze Müdürlüğü görevlilerinin lahitin dönemi ile ilgili bilgi vermemeleri ve lahitin kapağı açıldıktan sonra fotoğraf çekmek için üzerinde gezmeleri ise eleştirilere neden oldu.

(İHA)

BAKMADAN GEÇME
2 bin 500 yıllık lahitte duygusal mesaj
HABER

2 bin 500 yıllık lahitte duygusal mesaj

İnşaat kazısında tesadüfen Roma dönemine ait lahit bulundu
HABER

İnşaat kazısında tesadüfen Roma dönemine ait lahit bulundu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.