Irak'a 'PKK' presi! Bakan Fidan'dan peş peşe kritik temaslar

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Irak'a giden Dışişleri Bakanı Fidan'ın resmi temasları devam ediyor. Önceki gün mevkidaşıyla, dün de Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ile görüşen Fidan, bugün Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Al Abbasi ardından IKBY Başkanı Barzani ile bir araya geldi. Bakan Fidan, PKK'nın Irak tarafından resmen terör örgütü olarak tanınması için yoğun diplomasi yürütüyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak’ta temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, başkent Bağdat’ta Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Al Abbasi görüştü. Fidan ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil'de bir araya geldi. 

KAPIDA KUCAKLAYARAK KARŞILADI

Barzani'nin Fidan'ı kapıda karşılaması ve ve kucaklaşmaları dikkat çekti.

DÜN DE ÇOK SAYIDA TEMAS GERÇEKLEŞTİRDİ

Önceki gün mevkidaşı Fuad Hüseyin'le bir araya gelen Bakan Fidan dün de Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ve Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi görüşmüştü.

EN ÖNEMLİ BAŞLIK PKK

Görüşmelerde masadaki en önemli başlık PKK terör örgütü konusu oldu. Eli kanlı örgüte karşı ortak atılabilecek adımlar ele alındı. Ayrıca bölgesel ve ikili ilişkiler konuşuldu.

"PKK'YI RESMEN TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANIYIN"

Tüm bu gelişmelerin ardında Bakan Fidan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşmesi sonrası yaptığı çağrı akıllara geldi. Bakan Fidan, PKK'nın iki ülkenin ilişkilerini zehirlemesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Fidan, "Irak'ın dostluk ve kardeşlik gereği PKK’yı resmen terör örgütü olarak tanımalarını bekliyoruz." şeklinde konuşmuştu. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç.24 Ağustos 2023 13:51

Irak düşüncesinde. Bunlar devlet falan değil,korkak bir menfaat topluluğu.

nejat dinç.24 Ağustos 2023 13:48

Irak'ı ABD'nin değil Bizim işgal etmemiz lazımdı. Irak PKK ya üs olmuş, adamların umurunda değil. Buna açıkça destek veriyor denir. Irak'a aşırı derecede müsamaha gösteriyoruz. Aynı şey Bizim ülkeden yapılsaydı ne olurdu acaba?

Sonraki Haber Yükleniyor...