Irak’a son çağrı: 'Kalkınma Yolu’nda bizimle misiniz değil misiniz?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Irak’a son çağrı: 'Kalkınma Yolu’nda bizimle misiniz değil misiniz?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kuzeyinde büyüyen terör tehdidine karşı diplomasi trafiğini yoğunlaştıran Türkiye, başta Irak olmak üzere ABD, Rusya ve İran gibi aktörlere "Sınırımızda ‘Teröristan’ kurulmasına izin vermeyiz" mesajını net şekilde iletti.

Türkiye Gazetesi'nden Yılmaz Bilgen'in özel haberine göre; Suriye ve Irak’ın kuzeyi ile artan görüşme trafiğine paralel olarak sahada da harekete geçen Ankara, Irak’taki taraflara “Sabrımız tükendi; bizimle misiniz değil misiniz?” diye sordu.

Türkiye’nin bir diğer önceliği de “Kalkınma Yolu”nun güvenliğinin tesisi... Ankara, Ovaköy-Telafer üzerinden Basra’ya açılan koridor için risk arz eden DEAŞ, Haşdi Şabi ve PKK/PYD’nin saf dışı edilmesini istiyor.
Irak ve Türkiye arasında diplomasi trafiği yoğunlaştı. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak Bölgesel Yönetimi ile Bağdat’a, Sincar ve Süleymaniye konusunda Türkiye’nin kararlı tavrını aktardı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...