İstanbul Valiliği'nden kuduz açıklaması: 4 doz aşı yapıldı herhangi bir olumsuzluk yok

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İstanbul Valiliği'nden kuduz açıklaması: 4 doz aşı yapıldı herhangi bir olumsuzluk yok

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Esenyurt'ta site bahçesinde oynarken başıboş köpek tarafından saldırıya uğrayan 6 yaşındaki kız çocuğunun kuduz olduğu iddia edildi. İstanbul Valiliği, "Esenyurt'ta kuduz paniği" başlığıyla yapılan paylaşımların doğruyu yansıtmadığını belirterek, çocuğa 4 doz aşı vurulduğunu olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Son günlerde yaşanan başıboş köpek saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Olay, 15 Eylül'de İstanbul Esenyurt’ta bir sitede yaşandı. Başıboş köpek, site bahçesinde oynayan 6 yaşındaki E.İ.S isimli küçük kıza saldırdı. Yaşanan olayda yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan küçük kız, hastaneye kaldırıldı. Köpeğin olaydan sonra siteden kaçtığı belirlendi. Konu ile ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, E.İ.S. isimli 6 yaşındaki kız çocuğunun 15 Eylül Cuma günü Esenyurt Gökevler Mahallesi'nde başıboş köpek tarafından saldırıya uğramasının ardından sosyal medya mecralarında, çocukta kuduz belirtileri görüldüğü yönünde paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

PAYLAŞIMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

"Esenyurt'ta kuduz paniği" başlığıyla yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, olayın ardından 112 ekiplerince hastaneye götürülen çocuğa tüm hayvan saldırılarında (kedi, köpek vb.) uygulanan rutin prosedür gereğince 1. doz kuduz aşısı uygulandığı bildirildi.

"4 DOZ AŞI OLDU, OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Aşı uygulamasının ardından çocuğun, yüzündeki yaralanmaların tedavisi için Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi Plastik Cerrahi Servisine götürüldüğü aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Burada tedavisine başlanan çocuğa, şu ana kadar 4 doz kuduz aşısı yapılmıştır. E.İ.S'nin tedavi süreci devam etmekte olup, sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk belirtisi görülmemektedir. Çocuğun yaralanmasına sebep olan başıboş köpek, Esenyurt Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne bağlı barınakta gözlem altına alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...