İstanbul'da aday çıkar(a)madılar! DEM Parti’den 17.04 oyunu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'da aday çıkar(a)madılar! DEM Parti’den 17.04 oyunu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

DEM Parti’den 17.04 oyunu... CHP ile İstanbul’da Esenyurt ve Adalar’da ‘Kent uzlaşısı’ adı altında iş birliği yapan DEM Parti’nin aday başvurusunun son ana kalması krize yol açtı.

HABER MERKEZİ ANKARA - CHP ile İstanbul’da Esenyurt ve Adalar’da ‘Kent uzlaşısı’ adı altında iş birliği yapan DEM Parti’nin büyükşehir adayı Meral Danış Beştaş’ın başvurusu, “Başvuru saatini geçirdiği” gerekçesiyle ilçe seçim kurulu tarafından kabul edilmedi.

Beştaş’ın adaylık evrakları İstanbul İl seçim kuruluna verilmek üzere yola çıkarıldı. Ancak E-5’teki trafik kazası sebebiyle evrakların saat 17.00’ye kadar yetiştirilemeyeceği düşünülerek, en yakın yer olan Esenyurt ilçe seçim kuruluna yöneldiler.

İlçe Seçim Kurulu’na 17.01’de giren DEM’liler, evrakları teslim ettiğinde saat 17.04’ü gösteriyordu. YSK, son saati 17.00 olarak belirlediği için, Beştaş‘ın adaylık başvurusu kabul edilmedi. Sisteme de başvuru saati 17.04 olarak kaydedildi.

Bu gelişmeler kulislerde “DEM Parti ve CHP arasındaki iş birliğinden kaynaklı bir kurgu” olarak değerlendirildi. Bazı AK Partililer “Bütün partiler başvurularını bir-iki gün önceden yaptı. DEM niye son gün ve son saati beklemiş?” dedi. DEM Parti’nin başvuru saatinin 16.50 olduğunu öne sürdüğü, ancak evrakları alan hâkimin 17.04 olarak tespit ettiği belirtildi. Konu YSK’ya gelecek. YSK’nın başvuru saati ile ilgili kamera kayıtlarını da inceleyeceği belirtildi. 

İl Seçim Kurulu'ndan beklenen açıklama geldi, başvurunun 16.55'te alındığı bildirildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...