İstanbul’da DEAŞ operasyonu: Bot hesapçılar yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İstanbul’da DEAŞ operasyonu: Bot hesapçılar yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul’da 10 ilçede DEAŞ’e yönelik gerçekleştirilen operasyonda sosyal medyada örgüt yanlısı bot hesaplar kuran 2 kişinin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.  Öte yandan baskınlarda yakalanan 6 kaçak göçmen İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.  

Yurt genelinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, DEAŞ terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda çatışma bölgelerinde bulunan silahlı terör örgütleri ile bağlantılı olan ve son süreçte Türkiye’ye yönelik eylemler yapabileceği değerlendirilen bazı şüphelileri yakın takibe aldı.

İSTANBUL’DA 10 İLÇEDE DÜĞMEYE BASILDI

Yürütülen soruşturma çerçevesinde yerleri tespit edilen zanlıların yakalanması için bu sabah düğmeye basıldı. İstanbul'da 10 ilçede 15 adrese düzenlenen operasyonda, aralarında DEAŞ yanlısı sosyal medya bot hesapları kuran ve yöneten, örgütle bağlantılı olduğu değerlendirilen H.Ö. (51) ile Y.İ. (49) isimli kişilerin de bulunduğu toplam 13 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

DEAŞ ŞÜPHELİLERİ GÖZALTINA ALINDI

Özel Harekat timlerinin de katıldığı baskınlarda örgütsel doküman ve materyallerin yanı sıra aynı evde kalan 6 kaçak göçmen de yakalandı. Kaçak göçmenler İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, DEAŞ şüphelileri sorgulanmak üzere TEM şubeye götürüldü. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...