İstanbul'da kaçak göçmen avı: Çok sayıda kişi yakalandı

- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

İstanbul’da düzensiz göçmenlere yönelik denetimler sıklaştı. Son olarak Taksim meydanında kaçak göçmenlere yönelik denetim gerçekleştirildi. Emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde Türkiye’ye kaçak yollarla girdikleri tespit edilen çok sayıda göçmen yakalandı. Öte yandan Fatih ve Beyoğlu’nda çoğunluğu Ortadoğu ve Afrika kökenli 186 düzensiz göçmenin yakalandığı belirtildi.

İstanbul’da düzensiz göçmenlere yönelik denetimler devam ediyor. Düzensiz göçmenlerle mücadelesini kararlılıkla sürdüren Türkiye, art arda yaptığı operasyonlarda sınır dışı edilen göçmen sayısını artırıyor. Son olarak İstanbul’un en işlek bölgelerinde Taksim Meydanı’nda düzensiz göçmenlere yönelik denetim gerçekleştirildi. 

İstanbul'da kaçak göçmen avı: Çok sayıda kişi yakalandı

TAKSİM’DE ÇOK SAYIDA GÖÇMEN YAKALANDI

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen denetimde çok sayıda kaçak yakalandı. Yabancı uyruklu şüpheliler tek tek durdurularak üstleri arandı ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Yapılan denetimlerde Türkiye'ye kaçak yollarla girdiği anlaşılan çok sayıda düzensiz göçmen yakalanarak polis merkezine götürüldü. Kaçak göçmenlerin emniyetteki işlemleri devam ederken, polis ekiplerinin düzensiz göçmenlere yönelik denetimlerinin süreceği öğrenildi.  

İstanbul'da kaçak göçmen avı: Çok sayıda kişi yakalandı

FATİH VE BEYOĞLU'NDA GÖÇMEN DENETİMİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan yabancılara yönelik operasyonlarını sıklaştırdı. Dün gündüz ve akşam saatlerinde Fatih ve Beyoğlu ilçelerinde geniş çaplı çalışma gerçekleştirildi. Yasadışı göçle mücadele kapsamında artan denetimlerde, çoğunluğu Ortadoğu ve Afrika kökenli 186 düzensiz göçmenin yakalandığı bildirildi. Türkiye’ye illegal yollardan geçiş yapan sığınmacıların, sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği öğrenildi.

SON 2 GÜNDE 893 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

İstanbul polisi, 3 Temmuz’da Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kadıköy, Bakırköy, Beyoğlu, Bağcılar, Esenyurt, Fatih ve Zeytinburnu ilçelerinde geniş çaplı çalışma gerçekleştirmiş, önceki günün gecesinde ise benzer uygulama Üsküdar, Küçükçekmece, Beykoz, Sarıyer, Bakırköy Esenler, Kâğıthane, Bahçelievler, Ümraniye ve Güngören‘de yapılmıştı. İki ayrı zaman aralığındaki faaliyetlerde 707 yabancı yakalanıp sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine bırakılmıştı. Buna göre son iki gün içerisinde farklı zaman aralıklarında gerçekleştirilen aramalarda çoğunluğu Ortadoğu, Asya ve Afrika kökenli 893 illegal sığınmacı yakalanıp deport işlemine konmuş oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...