Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İstanbul'da şiddetli fırtına: Sahil şeridi sular altında kaldı! Kuzey Ege’de Lodos etkili

İstanbul'da şiddetli fırtına: Sahil şeridi sular altında kaldı! Kuzey Ege’de Lodos etkili

İstanbul'da beklenen fırtına etkili oldu, Gürpınar Sahili ve Sarayburnu'nda dalgalar sebebiyle sahil şeridi sular altında kaldı. Öte yandan Kuzey Ege'de lodos etkili olurken fırtınadan etkilenen 9 gemi Edremit Körfezi’ne sığındı.

Kaydet
a- | +A

Marmara Denizi'nde beklenen kuvvetli fırtına İstanbul'da etkisini gösterdi, denizden yükselen dalgalar sebebiyle sahil şeritlerini su bastı. Kuzey Ege’de ise akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıran lodos denizcilere zor anlar yaşattı.

İSTANBUL'DA FIRTINA ETKİLEDİ

İstanbul'da beklenen kuvvetli fırtına etkisini gösterirken, Gürpınar Sahili ve Sarayburnu'nda dalgalar nedeniyle sahil şeridi suyla doldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Denizi'nde beklenen kuvvetli fırtına ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Uyarıların ardından İstanbul'da fırtına etkisini gösterirken Gürpınar Sahili ve Sarayburnu'nda dalgalar kıyıya vurdu.

Yükselen dalgalarla birlikte sahil bandı sular altında kaldı. O anlar cep telefonu kameralarıyla da saniye saniye görüntülendi.

LODOS KUZEY EGE'Yİ ETKİSİ ALTINA ALDI

Kuzey Ege’de akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıran lodos fırtınasının hızı zaman zaman 80 kilometreyi geçerken, çeşitli tonajlarda 9 gemi Edremit Körfezi’ne sığındı.

İstanbul'da şiddetli fırtına: Sahil şeridi sular altında kaldı! Kuzey Ege’de Lodos etkili
Başlık Resmiİstanbul'da şiddetli fırtına: Sahil şeridi sular altında kaldı! Kuzey Ege’de Lodos etkili

Ayvalık’ta ise Cunda Adasında limanlı özel tekneler ve gezi tekneleri, dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Akşam saatlerinde şiddetini artıran lodos fırtınası Kuzey Ege’de özellikle denizcileri zorluyor. Ayvalık’ta Cunda (Alibey) Adası’nda karaya bağlı olan özel tekneler ve gezi tekneleri oluşan dalgalar nedeniyle zor anlar yaşıyor. Teknelerin dalgalar ile tehlikeli şekilde savrulduğu görüldü.

Öte yandan Kuzey Ege’de deniz trafik verilerine göre, transit geçiş yapan çeşitli tonajlarda 9 yük ve roro gemisi fırtınanın etkisinden kurtulmak için Edremit Körfezi'ne sığındı.

Bölgede rüzgarın hızı zaman zaman 80 kilometreyi geçiyor. Rüzgar ile birlikte yoğun sağanak yağışlarda etkili olmaya devam ediyor. Yağış ve rüzgarın sabahın ilk saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME
Fırtına uçuracak! Meteoroloji 23 il için uyardı, çok kuvvetli geliyor…
HABER

Fırtına uçuracak! Meteoroloji 23 il için uyardı, çok kuvvetli geliyor…

Türkiye’nin en soğuk ili açıklandı: Eksi 11,3 derece ile Bolu zirvede
HABER

Türkiye’nin en soğuk ili açıklandı: Eksi 11,3 derece ile Bolu zirvede

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.