İstanbul'da şiddetli hissedilen Çanakkale merkezli deprem sonrası halk sokaklara indi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çanakkale'de meydana gelen ve İstanbul'dan da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Deprem korkusu yaşayan vatandaşlar sarsıntının ardından sokaklara indi.

Türkiye, her gün yeni bir depremle yüzleşmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 4.6 büyüklüğünde depremle sallanan Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

İSTANBUL'DAN DA HİSSEDİLDİ

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38’de meydana gelen deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. AFAD'dan gelen bilgilere göre deprem 4,9 büyüklüğünde yerin 10 km altında gerçekleşti.

İstanbul'da şiddetli hissedilen Çanakkale merkezli deprem sonrası halk sokaklara indi - 1. Resim

HALK SOKAKLARA İNDİ

Depremin ardından Çanakkale merkezi başta olmak üzere Yenice'de yaşayan vatandaşlar evlerinden çıkarak sokaklara indi.

İstanbul'da şiddetli hissedilen Çanakkale merkezli deprem sonrası halk sokaklara indi - 2. Resim

İlçe merkezindeki bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde alışveriş yapan vatandaşların sarsıntı anında panikleyerek işyerinde dışarıya kaçtıkları anlar yansıdı.

İşletme sahibi Ercan Fidan, deprem anında çok büyük bir sarsıntı hissettiklerini söyledi.

İstanbul'da şiddetli hissedilen Çanakkale merkezli deprem sonrası halk sokaklara indi - 3. Resim

O sırada iş yerinde müşterileriyle ilgilendiğini belirten Fidan, "Nereye kaçacağımızı şaşırdık. Çok korktuk. İlk kez böyle şiddetli bir deprem hissettim." dedi.

İstanbul'da şiddetli hissedilen Çanakkale merkezli deprem sonrası halk sokaklara indi - 4. Resim

Yenice'deki kafe işletmecisi Gülcan Yıldız da deprem sırasında korktuklarını ifade etti. İş yerinde bulunan vatandaşlarla birlikte dışarıya kaçtıklarını anlatan Yıldız, "Büyük bir ses ile birlikte sallandık. Gerçekten çok korktuk. Şuanda normale dönüyoruz. İnşallah tekrar yaşamayız." diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...