İşte Kahramanmaraş'ın konuştuğu fotoğraf! ‘Eski Maraş’ haritadan silindi

- Güncelleme:
İşte Kahramanmaraş'ın konuştuğu fotoğraf! ‘Eski Maraş’ haritadan silindi

GÜNDEM Haberleri

Eski Maraş denilen şehir merkezinde dolaşıyoruz. İki büyük depremde çoğu yarım asırlık binalar, yeni yapılanlarla birlikte yerle bir olmuş. Depremzedeler “yönetmelikleri hiçe saydılar” dedikleri dükkân sahipleri ile müteahhitleri suçluyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Kahramanmaraşlılar, yaşanan depremlerin en çok şehir merkezine hasar vermesini gazetemize değerlendirdi. Şehir merkezinin ‘Eski Maraş’ diye adlandırıldığını, bölgede bulunan birçok yapının eski olmasından dolayı yıkıldığını kaydeden vatandaşlar “Şehir merkezinde özellikle Trabzon Caddesi, stadyumun bulunduğu Azerbaycan Bulvarı gibi noktalarda birçok bina yerle bir oldu. Buralardaki binaların birçoğu 30 ila 50 yıllık yapılar. Bu yüzden büyük hasar aldılar” dedi. 

Aynı bölgedeki yeni binaların yıkılmasının sebebinin ise yönetmeliğe aykırı şekilde yapılmaları olduğuna dikkat çeken Kahramanmaraşlılar, şunları söyledi: Eski yapılarla birlikte birçok yeni yapı da depremde yıkıldı. Çünkü sağlam yapılmadılar. İkinci sebebi de üzerine yapıldığı arazinin uygun olmaması. Ebrar Sitesi’nin yapıldığı alanın, sebze yetiştirilen tarla olduğunu herkes biliyor.

“ESNAF KOLON KESİYOR”

3. sebep dükkân sahiplerinin mağazalarını büyütmek için kolonları kesmesi. Örneğin, Eski Maraş’ta 30-40 yıllık bir iş hanı vardı. Bir deprem olsa ilk bura yıkılır derdik. O yıkılmadı, ondan sonra yapılan binalar yıkıldı. Müteahhitler ile dükkân sahiplerinin suçu büyük.

Yeni yerleşim yerlerinde çok az sayıda bina yıkıldı. Alparslan Türkeş Bulvarı’nda yol boyunca 50-60 bina arasından 2-3 tanesinin yıkıldığına şahit olursunuz. Buradaki binaların yıkılma sebebi ise alt katta bulunan dükkânlarda yönetmeliğe aykırı yapılan tadilatlar. Şehre uzaktan baktığınızda dağın yamacındaki binaların hiçbirinin yıkılmadığını görürsünüz. Çünkü o bölgedeki binaların hepsi 3-5 yıllık ve çoğunu da TOKİ yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...