Kaçakçılara geçit yok! Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki operasyon ile ele geçirildi: Tam 25 milyon TL değerinde

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kaçakçılara geçit yok! Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki operasyon ile ele geçirildi: Tam 25 milyon TL değerinde

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyon ile birlikte toplam 25 milyon TL değerinde ilaç ve kimyasal maddelerin yanı sıra kamera, dron ve cep telefonundan oluşan elektronik eşya ele geçirildi. Söz konusu olay ile ilgili soruşturma sürüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise ele geçiirlen kaçak eşyalara ilişkin "Ticaret Bakanlığı Olarak Kaçakçılara Göz Açtırmıyoruz" dedi.

Kaçak ile mücadele yurdun birçok noktasında devam ederken özellikle sınır kapılarında titizlikle sürdürülen operasyonlar ile kaçakçılara geçit verilmiyor. Halk sağlığını tehdit eden girişimler ile illegal ticarete karşı Gümrük Muhafaza ekipleri için 24 saat teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Ticaret Bakanlığı Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmaları çerçevesinde Türkiye’den Suriye’ye çıkış yapmak üzere Öncüpınar Gümrük Kapısı’na gelen bir tır şüpheli görülerek taramaya tabi tutuldu.

300 BİNE YAKINDAN MUHTELİF İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

X-ray tarama görüntülerinde gümrük idaresine yasal olarak beyan edilen kullanılmış plastik kasaların olduğu bölgede şüpheli yoğunluk görülmesi üzerine araç, ekiplerce fiziki olarak arandı.
Gerçekleştirilen kontrollerde aracın dorsesinin ön tarafında gümrük idaresine beyan edilen 2 bin 400 kap “kullanılmış plastik kasaların” içerisine gizlenmiş vaziyette 266 bin 723 adet muhtelif ilaç olduğu anlaşıldı.

TOPLAM DEĞERİ 25 MİLYON TL DEĞERİNDE

Ayrıca dorsede yaklaşık 280 litre olmak üzere 57 bidon içerisinde “dietil eter” cinsi kimyasal madde, drone ve kameradan oluşan 30 adet elektronik eşya ve 16 adet cep telefonu cinsi eşya ele geçirildi. Yakalanan kaçak eşyanın toplam değerinin ise yaklaşık 25 milyon Türk Lirası olduğu anlaşıldı. Olaya ilişkin soruşturma Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

BAKAN BOLAT 'GÖZ AÇTIRMIYORUZ DİYEREK DUYURDU

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ele geçirilen kaçak eşyaya ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ticaret Bakanlığı Olarak Kaçakçılara Göz Açtırmıyoruz. Gümrük Muhafaza Teşkilatımız, yasadışı ticaretle mücadelede etkin rol oynayan, toplum sağlığını ve güvenliğini önceleyen çalışmalarına titizlikle devam ediyor. Ekiplerimiz Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda bir tıra yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, toplam 25 milyon Türk Lirası değerinde ilaç ve kimyasal maddelerin yanı sıra kamera, drone ve cep telefonundan oluşan elektronik eşya ele geçirdi. Operasyonu gerçekleştiren mesai arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum.""

https://twitter.com/omerbolatTR/status/1701110972792848422

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...