Karadeniz gazı için anlamlı tarih! Büyük müjde bu akşam 20.23'te verilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Karadeniz gazı için anlamlı tarih! Büyük müjde bu akşam 20.23'te verilecek

GÜNDEM Haberleri

Karadeniz gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde yapılacak törenle bu akşam 20.23'te gaz kaynağından karaya ulaştırılacak. Törende konuşma gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara bir de müjde verecek.

Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının yaklaşık 4'te 1'ini karşılacak olan Karadeniz gazı bu akşam denizden karaya ulaştırılacak. Türkiye'nin enerjideki dışa bağımlılığını azaltması açısından büyük öneme sahip olan gaz, vatandaşların da doğalgaz ihtiyacını daha uyguna karşılamasını sağlayacak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının yürüttüğü Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi çerçevesinde, 2020-2022 döneminde Karadeniz'de keşfedilen toplam 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin şebekeye verilmesi çalışmalarında sona gelindi. Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde yapılacak törenle bu akşam 20.23'te gaz kaynağından karaya ulaştırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan töreni vatandaşlar da büyük bir heyecanla takip edecek. Karadeniz gazının karaya bağlacağı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlara büyük bir müjde vermesi bekleniyor.

Türkiye'nin yüzüncü yılına ithafen saat 20.23'te gerçekleştirilecek olan gaz akışı, enerji konusunda Türkiye içinde bir milat olacak.

Kara ve denizde 10 binden fazla personelin çalıştığı bu dev projede ilk fazda üretilen doğal gaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düğmeye basmasıyla karaya ulaştırılacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...